Pārlekt uz galveno saturu

Pateicoties fiziskam pārsvaram “Zemgale/LLU” pieveic HS “Rīga”

Attēla autors: No LLU arhīva

2016. gada 21. septembri Jelgavas ledus hallē norisinājās Latvija hokeja Virslīgas čempionāta spēle starp HK “Zemgale/LLU” un HS “Rīga”. Jelgavnieki spēja no iedzinējiem panākt uzvaru spēle ar rezultātu 3:2.

Pirmās trešdaļas sākumā aktīvāk izskaitījās HS “Rīga” spēlētāji, kuri izmantoja jelgavnieku “gurdumu” kājās. Jau spēles otrā minūtē trijatā rīdzinieki aizdevās ātrā pretuzbrukumā pret vienu Jelgavas aizsargu un atklāja spēles rezultātu. Uzbrucēja Romāna Glazkova raidītā ripa trāpīja vārtsarga Reiņa Petkus plecā, atlecot atsitās pret vārtu stabu un jau no tā ielidoja vārtos – 0:1. Gūtie vārti uz ilgu laiku izvirzīja HS “Rīga” spēles vadībā un liekot nervozēt laukuma saimniekiem. Trešdaļas gaitā HK “Zemgale/LLU” piederēja iniciatīvā, bet viesi veiksmīgi darbojās aizsardzībā, atbildēja ar bīstamiem pretuzbrukumiem un trešdaļa noslēdzās bez gūtiem vārtiem.

Otrā trešdaļā abas komandas turpināja sīvu cīņu bez vārtu guvumiem, lēnām pārejot uz spēli ar asiem spēka paņēmieniem, mēģinot lauzt pretinieka garu. HS “Rīga” pretuzbrukumi bija bīstamāki nekā ledus saimniekiem, bet uz trešdaļas nobeigumu viesu spēki sāka izsīkt. Pirms pēdējās trešdaļas minūtes HK “Zemgale/LLU” uzsāka pamatīgu ofensīvu un HS “Rīga” aizsargi vairs netika līdzi pretiniekiem. Tas ļāva Raivim Kurniginam, pēc Olafa Aploka un Raimonda Upenieka piespēlēm, izslidot no aizvārtes un pārspēt vārtsargu Deniju Romanovski, izlīdzinot spēles rezultātu – 1:1.

Viesu spēku trūkuma dēļ, trešo trešdaļu aktīvāk aizsāka HK “Zemgale/LLU” un jau 49 sekundē pēc Raimonda Vilkoita un Raivja Kurnigina piespēlēm, Olafs Aploks ar precīzu metienu no zonas vidus daļas izvirzīja jelgavniekus vadībā – 2:1. Likās, ka ir panākts spēles lūzums un atliks tikai nostiprināt spēles rezultātu, bet HS “Rīga” spēja atgūt zaudētos vārtus. Sestajā minūtē viesi veica vienu no retiem uzbrukumiem un savā aizsardzības zonā paklūpot jelgavnieku aizsargam, bez pieskatīšanas palika uzbrucējs Romāns Glazkovs, kas ar precīzu metienu vārtos izlīdzināja spēles rezultātu – 2:2. Tomēr HK “Zemgale/LLU” spēku pārsvars bija tik acīmredzams, ka jau pēc 40 sekundēm pirmā maiņā gūst trešos vārtus. Pēc Raivja Kurnigina un Raimonda Vilkoita piespēlēm, Olafs Aploks spēlētāju aizsegā izdarīja metienu un panāca – 3:2. Līdz trešdaļas beigām komandas turpināja sīkstu cīņu, bet pateicoties pretinieku vārtsarga Denija Romanovska
pašaizliedzīgai spēlei, rezultāts vairs nemainījās un HK “Zemgale/LLU” izcīnīja savu ceturto uzvaru piecās spēlēs.

Pievienots 22/09/2016