Pārlekt uz galveno saturu

Sākusies pieteikšanās reģionālo biznesa ideju konkursam "Biznesa ekspresis"

Attēla autors: No LLU arhīva

No 26. septembra līdz 23. oktobrim aicinām pieteikties reģionālo biznesa ideju konkursam “Biznesa ekspresis”! Ja tevī mājo uzņēmēja gars, ir padomā biznesa ideja un vēlme to attīstīt, tad piesakies konkursam un pierādi, ka esi topošais līderis uzņēmējdarbībā!

Konkursā var piedalīties jebkurš interesents vai personu grupa līdz 4 cilvēkiem, kuri ir sasnieguši 18 gadu vecumu un kuriem ir skaidri definēta biznesa ideja. Šogad “Biznesa ekspresis” tēma ir “Līderis ar konkurētspējīgu biznesa ideju mana reģiona attīstībai”.

Konkurss norisināsies divās kārtās:

1. kārtas laikā, no 26. septembra līdz 23. oktobrim, ikviens interesents ir aicināts iesniegt savu biznesa ideju mājaslapā www.biznesaekspresis.lv. Tā tiks nodota konkursa komisijai izvērtēšanai un labākās jaunā biznesa idejas nokļūs konkursa otrajā kārtā.

Konkursa 2. kārta ir paredzēta biznesa plānu izstrādei un konkursa dalībnieku apmācībām, lai uzlabotu un papildinātu dalībnieku prasmes biznesa plānu izstrādē. Biznesa plānu izstrāde un iesniegšana paredzēta laika posmā no 14. novembra līdz 27. novembrim. Paralēli notiekošās apmācības ļaus jaunajiem uzņēmējiem gūt zināšanas, kas sekmēs dzīvotspējīgu biznesa plānu izstrādi, jau esošu uzņēmumu attīstību un ļaus palielināt uzņēmumu konkurētspēju tirgū.

No 13. decembra līdz 23. decembrim norisināsies konkursa “Biznesa ekspresis” noslēguma pasākumi, kuru laikā katrā no plānošanas reģioniem tiks noteiktas labākās biznesa idejas.  Katra reģionālā konkursa finālā piedalīsies piecu labāko biznesa ideju autori no attiecīgā plānošanas reģiona, kuri cīnīsies par naudas balvām sava biznesa tālākas attīstības veicināšanai.

1.vieta saņems 5 000 EUR* naudas balvu, 2. vieta – 3 000 EUR*, bet godpilnā 3. vieta – 2 000 EUR*. Balvu fonda apmērs būs vienlīdzīgs visos piecos - Rīgas, Zemgales, Kurzemes, Vidzemes un Latgales - plānošanas reģionos.  Kopējais konkursa balvu fonds ir vairāk nekā 50 000 EUR.

Atšķirībā no pagājušā gada, katram konkursa dalībniekam būs lieliska iespēja aizpildīt arī ”uzņēmēja gēna” testu un atbildēt uz motivācijas jautājumiem, tādējādi uzzinot, kādas ir testa pildītāja stiprās puses un pēc kādiem pamatprincipiem katrs no viņiem vadās biznesa vidē.

Kā pieteikties “Biznesa ekspresim”?

  • Viss sākas ar ideju!
  • Piesaki to mājaslapā www.biznesaekspresis.lv, kā arī atbildi uz motivācijas jautājumiem un izpildi “uzņēmēja gēna” testu;
  • Izpildi papildu “Ekspress” uzdevumu, kuru saņemsi pēc biznesa idejas iesniegšanas;
  • Uzzini rezultātus par iekļūšanu otrajā kārtā 14. novembrī!

Nenoguli iespēju savu ideju materializēt! Pieteikuma anketu un plašāku informāciju  meklē www.biznesaekspresis.lv

Konkursu rīko Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija Norvēģijas finanšu instrumenta programmas LV07 “Kapacitātes stiprināšanas un institucionālā sadarbība starp Latvijas un Norvēģijas valsts institūcijām, vietējām un reģionālām iestādēm” projekta “Reģionālās politikas aktivitāšu īstenošana Latvijā un reģionālās attīstības pasākumu izstrāde” ietvaros (projekta Nr. 4.3-24/NFI/INP-001), sadarbībā ar sabiedrisko attiecību aģentūru “Repute”.

Konkursu atbalsta Latvijas plānošanas reģionu uzņēmējdarbības centri, Latvijas Republikas Ekonomikas ministrija, biedrība “Latvijas Biznesa Eņģeļu Tīkls” (LatBAN), SIA “Academia Strategies”, SIA "Sula", SIA "Turbas", SIA "Valmiermuižas alus",  SIA "Dabba", SIA "CEMEX", SIA "Amazone", IK "TĒMA-Mode", SIA "RICH MEDIA", SIA "ROLS", SIA "DK Projekts".

Informē: radio SWH, SWH+, Kurzemes radio, Radio7.

*pēc nodokļu nomaksas

 

Pievienots 11/10/2016