Pārlekt uz galveno saturu

Biznesa iespēju un iedvesmas dienā – interese par LLU piedāvājumu uzņēmējiem

Atbalstot mazo uzņēmējdarbību un stiprinot uzņēmēju profesionālās kompetences, Jelgavas novada pašvaldība 29. novembrī Ģ.Eliasa Jelgavas Vēstures un mākslas muzejā organizēja radošu semināru "Biznesa iespēju un iedvesmas diena", kurā topošie uzņēmēji varēja iegūt uzņēmējdarbības attīstīšanai noderīgu informāciju, tostarp par LLU zinātnieku piedāvājumu.

Interesenti vienuviet varēja noklausīties uzņēmēju veiksmes stāstos, uzzināt pašu svarīgāko biznesa uzsācējiem jeb koncentrētus piedāvājumus par visdažādākajiem atbalsta mehānismiem - par finansējuma saņemšanas un ES fondu projektu sniegtajām iespējām, radošumu un inovācijām mazajā uzņēmējdarbībā, valsts un pašvaldības atbalstu biznesa uzsākšanai. Ar prezentāciju arī uzstājās Sandra Muižniece-Brasava no LLU tehnoloģiju un zināšanu pārneses centra. Pēc tam klātesošie varēja personīgās konsultācijās uzzināt par iespējām sadarboties ar LLU, lai radītu inovācijas savos uzņēmumos.

Kā pēc pasākuma atzina Jelgavas novada pašvaldības Uzņēmējdarbības atbalsta projektu vadītāja Sanda Lakutijevska, saņemtas pozitīvas atsauksmes no pasākuma apmeklētājiem, tostarp atzinīgi novērtēta par LLU sniegtā informācija. Tādējādi pašvaldība ir ieinteresēta sadarboties arī turpmāk ar LLU Tehnoloģiju un zināšanu pārneses nodaļu, lai kopā sniegtu iespējas, izglītotu un iedvesmotu topošos un jaunos uzņēmējus.

Pasākumā tika apbalvoti arī konkursa "Esi uzņēmējs Jelgavas novadā" laureāti, kuri tikuši pie pašvaldības starta kapitāla biznesa attīstīšanai un neformālā gaisotnē piedalīties kontaktu veidošanas pēcpusdienā jeb “Speed networking”.

Inovatīvu produktu radīšanā uzņēmējiem ir iespēja sadarboties ar dažādu nozaru LLU zinātniekiem, kas veic pētījumus pārtikas tehnoloģijā, informācijas tehnoloģijās, lauksaimniecībā, koksnes apstrādē, mašīnbūvē, būvkonstrukciju testēšanā u.c. jomās. Detalizētas informācijas ieguvei interesenti aicināti sazināties ar LLU Tehnoloģiju un zināšanu pārneses nodaļas vadītāju Sandru Muižnieci-Brasavu (tālr. 29134693, e-pasts: sandra.muizniece@llu.lv).

Pievienots 04/12/2016