Pārlekt uz galveno saturu

PTF Gada balva 2016

Attēla autors: No LLU arhīva

13. decembrī, nu jau astoto reizi, Pārtikas tehnoloģijas fakultātes Studējošo pašpārvalde organizēja pasākumu “PTF Gada balva” 2016. Ceremonijas laikā tika pasniegtas balvas 10 dažādās nominācijās tiem, kas spēj iedvesmot ikvienu LLU ar saviem darbiem, enerģiju, sportista garu, apķērību vai arī ar mērķtiecību.

Kā jau katru gadu, arī šogad 10 nominācijām varēja izvirzīt pretendentus, aizpildot anketas gan elektroniskā formātā, gan izdrukātā veidā. Kad rezultāti tika apkopti, sākās anketu izvērtēšana, kurā piedalījās ne tikai PTF SP, bet arī kursu vecākie un fakultātes vadība. PTF Gada balvai 2016 tika izvirzīti un apbalvoti studenti, mācībspēki, laboranti un visi tie, kuri gada garumā ir strādājuši, lai dzīvi fakultātē un LLU padarītu krāsaināku. Balvas tiek piešķirtas cilvēkiem, kuri ik dienas cenšas, lai mūsu Alma mater zeļ un plaukst, lai tā gūtu atpazīstamību ne tikai Jelgavas robežās, bet arī ārpus tās.

LLU mācībspēki ir kā grāmatas, jo sniedz ne tikai zināšanas studiju kursos, bet arī dalās ar savām dzīves gudrībām. Šogad "Gada iedvesmojošākā mācībspēka 2016” balvu saņēma Ingmārs Cinkmanis.

Savukārt katrā kursā ir viens cilvēks, kas ir kā starpnieks starp studentiem un pasniedzējiem, kas palīdz ne tikai ikdienā, bet arī sesijas laikā. Šogad nominācijai "Gada kursa vecākais 2016” tika izvirzīti trīs kandidāti, bet balvu saņēma Viktorija Vorobjova.

PTF studenti ikdienas ir gatavi smelties zināšanas, uzzinot kaut ko jaunu, studenti cenšas apkopot visu informāciju un pielietot to praksē, kā arī dalīties ar saviem jaunatklājumiem gan ar kursa biedriem, gan ar mācībspēkiem. Svarīgi, lai ikviens iesāktais darbs tiktu paveikts izcili, tādēļ "Gada izcilnieks 2016” balvu šogad saņēma Līga Baumane.

PTF studentu un mācībspēku ikdiena nav iedomājama bez laboratorijas un eksperimentiem, tādēļ svarīgi, lai būtu laboranti, kas rūpējas par darba kārtību, par inventāru, kā arī, lai darba vietas būtu tīras un kārtīgas veiksmīgu eksperimentu īstenošanā. Šogad "Gada laborants 2016” ir Līga Prieciņa.

Veiksmīga studenta galvenā īpašība ir mērķtiecība, kas vēlāk vainagojas ar panākumiem, jo kārtīgs students ne tikai studē, bet arī aktīvi iesaistās ārpusstudiju dzīvē. Apkārtējie bieži vien uzdod jautājumu – pa kuru laiku un kā viņš spēj to visu izdarīt? Šogad par čaklāko un aktīvāko studentu, kurš saņēma "Gada students 2016” balvu, tiek atzīts Viktorija Vorobjova.

Ne vienmēr svarīgi ir uzvarēt un trāpīt vārtos, bet gan piedalīties un censties. Ja tiek darīts, kas patīk un, ja to dara no sirds, tad viss izdodas. Sporta aktivitātes palīdz aizpildīt pēcstudiju laiku, kā arī smelties enerģiju. Šogad "Gada sportists 2016” balvu saņēma Santa Jākobsone.

Komandā ir spēks, tā atzīst PTF studenti, bet PTF lielo komandu veido mazākas komandas – kursi. Ienākot LLU lielajā saimē, ikvienam studentam bija iespēja iepazīties un iegūt draugus, tādēļ svarīgi, ka ikdienā viens otru atbalsta, dažreiz palīdz piecelties, ja gadās paklupt, šogad balvu "Gada kurss 2016” saņēma Pārtikas produktu tehnoloģijas 4. kurss.

Ikvienā komandā ir kāds, kurš motivē, iedrošina citus, nebaidās mēģināt, uzdrīkstas vairāk kā citi un cenšas sasniegt labākos rezultātus. Tādu studentu nav daudz, bet, ja ir, tad šie studenti ir kursa un fakultātes dzinēji. PTF SP aktīvisti uzskata, ka viss rodas no mazas idejas, bet turpinājumā seko - motivācija, apņemšanās un virzīšanās uz mērķi. Šogad "Gada PTF SP aktīvists 2016” balvu saņēma Einārs Rogovs, viņš ne tikai aktīvi darbojas pats, bet arī iesaista pārējos.

Arī PTF ik gadu tiek veikti lielāki un mazāki pētījumi, kas paceļ ne tikai fakultātes, bet arī LLU labklājību gan Latvijā, gan ārzemēs, tādēļ svarīgi, ka starp mums ir studenti, mācībspēki, kas uzdrošinās veikt šo grūto un laikietiplīgo darbu. Šogad par "Gada pētījums 2016” balvu saņēma Evita Straumīte.

Deja, tāpat kā mūža darba ieguldījums, šķiet, ka paiet ļoti ātri, bet tajā ir gan ievads, gan kulminācija – jāiegulda laiks un pacietība, lai gūtu vēlamo rezultātu.  Pacietība ir galvenais, kas ļauj mums sasniegt jebkuru mērķi. Šogad "Mūža ieguldījums 2016” balvu saņēma Baiba Ozola.

Gada balvā viesiem bija iespēja izbaudīt dažādus priekšnesumus, ko sniedza  PTF SP ansamblis, SP dejotāji, horeogrāfe Paula Elīza Valdmane, kā arī tika rādīti priekšnesumi, izmantojot dažādus ķīmijas elementus. Pasākuma galvenā organizatore bija PTF SP Kultūras virziena vadītāja Aiga Pinne.

Pievienots 16/12/2016