Pārlekt uz galveno saturu

Kartupeļu pārstrādes produkti SIA "Paplate Nr.1" ; SIA "Nissi"

Attēla autors: No LLU arhīva

PRODUKTS

Jaunā produkcija gatavota pēc īpašas tehnoloģijas, kas izstrādāta LLU – mizotie un grieztie dārzeņi tvaicēti savā sulā vakuuma iepakojumā. Tehnoloģijas priekšrocības ir dārzeņu kvalitātes, garšas un krāsas intensitātes saglabāšana, ka arī salīdzinoši ilgs produkta realizācijas termiņš līdz pat 180 dienām, tos uzglabājot istabas temperatūrā. Visu produktu ražošanai izmantoti Latvijas zemnieku audzēti dārzeņi, kas gatavoti bez E vielu pievienošanas, saglabājot dārzeņu vērtīgās īpašības.

IDEJA

Šobrīd aizņemtiem cilvēkiem ir maz iespēju ātri pagatavot veselīgu maltīti un ikdienas uzturā uzņemt pietiekoši daudz dārzeņu. Tādēļ jauno produktu mērķauditorija ir darbā aizņemti cilvēki, kuri pēc garas darba dienas relatīvi īsā laikā vēlas pagatavot veselīgu maltīti ģimenei – izstrādātie produkti ir gatavi lietošanai, tos atliek tikai uzkarsēt. Idejas pirmsākumi meklējami uzņēmuma SIA “Paplate Nr.1”.

SADARBĪBA

LLU un uzņēmumu sadarbība aizsakās pēc uzņēmumu pārstāvju, LLU Tehnoloģiju un zināšanu pārneses nodaļas pārstāvju tikšanās. Zinātnieku un uzņēmēju sadarbība aizvien turpinās, paplašinot un izstrādājot produktu klāstu, kā arī piemeklējot optimālos iepakojuma veidus. Paralēli produkta izstrādei uzņēmumam veiksmīgi izdevies sastrādāties ar jauno Pārtikas tehnoloģijas fakultātes pārtikas tehnologu - zinātnieci Aiju Ruzaiķi, kas uzsākusi darba gaitas uzņēmumā un paralēli studē LLU Doktoranturā.

REZULTĀTS

Šobrīd izstrādātie produkti pieejami Latvijas tirgū Stockmann, Prisma un citos lielveikalos visā Latvijā, ka arī Igaunijā, Polijā un Lietuvā.

Pievienots 21/12/2016