Pārlekt uz galveno saturu

BOVA tīkla rektori pirmo reizi Jaunajā gadā tiekas Jelgavā

12. janvārī LLU Jelgavas pilī pirmo reizi Jaunajā gadā tikās BOVA universitāšu tīkla rektori, lai diskutētu par sasniegumiem aizvadītajā gadā, saskaņotu darbības plānu 2017. gadam, apstiprinātu jaunus studiju kursus un aktivitāšu budžetu.

LLU rektore Irina Pilvere Jelgavas pilī uzņēma Aleksandra Stulginska universitātes rektoru Antanas Maziliauskas, Igaunijas Dzīvības zinātņu universitātes rektoru Mait Klaassen un Lietuvas veselības universitātes Veterinārās akadēmijas rektoru Henrikas Žilinskas. Sanāksmē piedalījās arī BOVA tīkla sekretāre Jurgita Belicke un LLU BOVA tīkla koordinatore Daiga Unferihta.

Kā atzina klātesošie, aizvadītais gads bijis aktīvs, organizējot dažādas aktivitātes. 2016. gadā BOVA tīklā īstenoti 8 intensīvie maģistra līmeņa kursi, kuros kopumā piedalījušies 119 studenti. Veterinārās akadēmijas kolēģi īstenojuši 1 kursu, A. Stulginska universitāte un LLU – katra pa diviem kursiem, bet Igaunijas kolēģi – 3 kursus. Sākta kopīgas maģistra programmas “Agri-Food Business Management” angļu valodā izveide un turpinājusies mācībspēku un studentu mobilitāte. Turklāt oktobrī nosvinēta BOVA tīkla 20 gadu jubileja.

Rektori pārrunāja arī aktualitātes augstākajā izglītībā visās Baltijas valstīs un secināja, ka augstskolu reforma tiek plānota ne tikai Latvijā, bet arī Lietuvā, kurā plānots optimizēt augstskolu skaitu līdz 5. Ņemot vērā šobrīd izskanējušo informāciju, jaunā reorganizācija nav gaidāma nevienā no BOVA tīkla universitātēm, jo tās dažādas izmaiņas īstenojušas jau iepriekš un turpinās darbu arī turpmāk kā neatkarīgas institūcijas .

Tikšanās laikā rektori vienojās par 5 BOVA kursu apstiprināšanu 2017. gadam un 4 kursu īstenošanu 2018. gadā. Tā kā iepriekš jau bija apstiprināti 6 kursi, šajā gadā studējošajiem (maģistrantiem un doktorantiem) kopumā būs iespēja gūt papildus zināšanas 11 kursos, kas norisināsies Latvijā, Lietuvā vai Igaunijā. Interesentiem ieteicams sekot līdzi informācijai BOVA tīkla mājas lapā vai sazināties ar LLU koordinatori (daiga.unferihta@llu.lv).

Pievienots 12/01/2017