Pārlekt uz galveno saturu

Ikgadējā Akadēmiskā konference aizritējusi diskusijās par internacionalizāciju

27. janvārī LLU akadēmiskais personāls pulcējās uz Akadēmisko konferenci, lai kopīgi diskutētu par internacionalizācijas izaicinājumiem un iepazītos ar savu kolēģu un citu augstskolu pieredzi ārzemju studentu uzņemšanā.

Internacionalizācijas galvenais mērķis ir paaugstināt LLU studiju kvalitāti un mācībspēku kompetenci, līdz ar to konferences laikā tika uzdoti jautājumi, vai un kā to izprotam un kā līdz šim šis process noritējis universitātē.

Konferences sākumā klātesošajiem bija iespēja iepazīties ar viedokļiem, kā LLU uztver Latvijas jaunieši un kāds ir LLU tēls Latvijas augstākās izglītības telpā. Ar galvenajiem universitātes izaicinājumiem ārzemju studentu piesaistē un administratīvo jautājumu risināšanā klātesošos iepazīstināja Starptautiskās sadarbības centra vadītājs Voldemārs Bariss. Pateicoties Veterinārmedicīnas fakultātes kolēģu pieredzes stāstam un viņu viedokļiem par darbu ar angļu valodas plūsmas studējošajiem, internacionalizācijas galvenie izaicinājumi atspoguļojās pašā studiju darbā. Savukārt LLU Valodu centra vadītājas Inese Ozolas ziņojums ļāva iepazīties ar centra īstenotajām aktivitātēm starpkultūru komunikācijas veicināšanā.

Ziņojumos un diskusijās izskanēja jautājumi: Vai esam gatavi studentiem no ārzemēm? Kā sokas kolēģiem, kuri jau īsteno studijas angļu valodā? Kā atšķiras studenti no Latvijas un citām valstīm? Kā kultūratšķirības var ietekmēt studiju procesu? Ko varam darīt paši, lai palīdzētu ārzemju studentiem un veicinātu viņu sekmes studijās?

Tāpat, pateicoties Latvijas Universitātes un Biznesa augstskolas "Turība” kolēģiem, bija iespēja iepazīties ar citu universitāšu pieredzi darbā ar ārzemju studentiem, kuri lēmumu par studiju internacionalizāciju pieņēma jau pirms 10 gadiem. Viņu pieredzes stāstu laikā ikvienam konferences dalībniekam bija iespēja pārdomāt, kādas kognitīvās kartes viņā izveidojušās, kā izpaužas viņa kognitīvais stīvums un cik viņš ir tolerants attiecībā pret atšķirīgo un citādo.

Konferencē izskanējušo ziņojumu prezentācijas drīzumā būs pieejamas LLU portālā https://www.llu.lv/lv/metodiskais-darbs-un-macibspeku-kvalifikacija.

Tradicionāli pirms konferences bija iespējams iepazīties ar aizvadītajā gadā izstrādātajiem mācību metodiskajiem līdzekļiem. Par aktīvākajām struktūrvienībām mācību metodiskajā darbā tika atzītas Lauksaimniecības fakultātes Agrobiotehnoloģijas institūts un Informācijas tehnoloģiju fakultātes Vadības sistēmu un Datorsistēmu katedras.

Pievienots 29/01/2017