Pārlekt uz galveno saturu

Pasniegtas LLU gada balvas "Uzņēmējs nākotnei 2016”

17. februārī LLU Jelgavas pilī pirmo reizi tika piešķirtas Gada balvas konkursa “Uzņēmējs nākotnei 2016” laureātiem. Klātesot universitātes mācībspēkiem, zinātniekiem un vadībai tika godināti 11 uzņēmēji, kuri 2016. gadā, sadarbojoties ar LLU, snieguši būtisku ieguldījumu zinātnē vai atbalstījuši studiju procesu.

"Universitātes sadarbība ar uzņēmējiem ir process, kurā ieguvēji ir visi. No uzņēmēju iesaistes studijās ir atkarīgs, kādus speciālistus mēs spēsim sagatavot, savukārt uzticēšanās mūsu zinātniekiem pētniecībā palīdz uzņēmumiem attīstīties un veicina inovāciju ieviešanu. Pateicoties mūsu visu kopīgajam darbam, gan jūs, gan mēs kļūstam izcilāki. Paldies jums par uzticēšanos mūsu zinātnieku zināšanām un prasmēm un investīcijām mūsu studentos!” sveicot konkursam nominētos uzņēmējus teica LLU rektore Irina Pilvere.

Gada balvas pasākumā tika pasniegtas trīs nominācijās: "Gada ieguldījums biozinātnēs”, "Gada ieguldījums inženierzinātnēs” un "Gada ieguldījums sociālajās zinātnēs”. Katrs nominants saņēma Goda rakstu un piemiņas veltes, savukārt Gada balvas ieguvēji saņēma mākslinieces, LLU lektores Ivandas Spulles-Meieres veidoto statueti.

Nominācijā "Gada ieguldījums biozinātnēs 2016” tika nominēti lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvā sabiedrība “LATRAPS”, gaļas pārstrādes uzņēmums “Nākotne” un zemnieku saimniecība "Mežacīruļi”. Galveno balvu šajā nominācijā ieguva lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvā sabiedrība “LATRAPS”, ko pasākumā Lauksaimniecības fakultātes dekāne Zinta Gaile pasniedza ģenerāldirektoram Edgaram Ružam, pateicoties par ilggadēju sadarbību gan pētniecībā, gan studiju procesā un studentu finansiālā atbalstīšanā.

Nominācijā "Gada ieguldījums inženierzinātnēs 2016” tika nominēti akciju sabiedrība “Exigen Services Latvia”, SIA "ZEKANTS”, SIA “Mežrozītes lv.”, SIA "TechVitas”, SMC “Pneumatics Latvia”, SIA “SILJA” un AS “UPB holdings”. Galveno balvu šajā nominācijā ieguva SIA "TechVitas”, ko pasākumā Tehniskās fakultātes dekāns Ilmārs Dukulis pasniedza uzņēmuma pārstāvei Diānai Voliņecai. Pateicoties uzņēmuma atbalstam, LLU jaunie inženieri kā vieni no pirmajiem Latvijā aizvadītajā gadā uzbūvējuši pneimobīli.

Nominācijā "Gada ieguldījums sociālajās zinātnēs 2016” tika nominēts viens uzņēmums "TS Rīga”, kurš arī kļuva par galvenās balvas ieguvēju. Balvu uzņēmuma direktoram Deividam Deraedtam pasniedza Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes dekāne Andra Zvirbule, atzīmējot, ka uzņēmums kļuvis par pasaules līmeņa vadīšanas sistēmas ieviesēju Latvijā un līdz ar to studentu pētījumu lauku.

Gada balvas "Uzņēmējs nākotnei” mērķis ir izcelt iedvesmojošus piemērus uzņēmējdarbībā, kas ir izcils paraugs sadarbībai ar LLU zinātniekiem, kopīgi radot izcilību pētniecībā un studijās, veicinot attīstību un inovāciju pārnesi uz ražošanu, tā uzlabojot Latvijas konkurētspēju un nodrošinot gudru, ilgtspējīgu un integrējošu izaugsmi. Jaunā tradīcija universitātē dibināta 2016. gadā, lai godinātu uzņēmējus Latvijā, kuri sadarbībā ar LLU zinātniekiem kalendārā gada laikā veidojuši inovācijas tautsaimniecības nozaru vajadzībām, snieguši ieguldījumu pētniecībā un/vai studiju procesa nodrošinājumā.

LTV un TV "Spektrs" video sižets no pasākuma pieejams šeit. 

 

Pievienots 18/02/2017