Pārlekt uz galveno saturu

Lepojamies! Kārlim Siļķem piešķirts MK Atzinības raksts

30. martā Izglītības un zinātnes ministrijā Vides un būvzinātņu fakultātes viesdocentam Kārlim Siļķem pasniegts Ministru Kabineta Atzinības raksts par mūža ieguldījumu. To pasniedza izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis.

Kārļa Siļķes devums studijās, zinātnē un sabiedriskajā darbībā ir izcils, un universitātei viņš ir veltījis visu savu darba mūžu 56 gadu garumā. Viņa vadībā hidroinženierzinātnes zināšanas ir nodotas vairākām studentu paaudzēm, kas vēl joprojām atceras savu pasniedzēju. Turklāt zinātnē un praksē risinājis atjaunojamās enerģijas, ūdens apsaimniekošanas un hidrotehnisko būvju jautājumus, līdz ar to arī praktiski līdzdarbojies dažādu sistēmu izveidē Latvijā, par ko arī ieguvis vairākas atzinības, tostarp Latvijas Būvinženieru savienības goda rakstu par mūža ieguldījumu.

Universitātē Kārlis Siļķe vienmēr ir bijis un ir gan studentu mīlēts, gan kolēģu cienīts mācībspēks. Kā izrādās, ilgus gadus viņš saistīts arī ar skaistu vaļasprieku - no 1961. gada līdz pat šim laikam Siļķes kungs māca bērniem un jauniešiem ģitāras spēli.

Pievienots 30/03/2017