Pārlekt uz galveno saturu

LLU aicina uz izstādi “Pavasaris 2017” Rāmavā

No 6. līdz 9. aprīlim Izstāžu kompleksā Rāmava notiks 25. starptautiskā izstāde “Pavasaris 2017”, ko organizē SIA “A.M.L.” sadarbībā ar Latvijas Republikas Zemkopības ministriju. Tajā piedalīsies arī LLU, prezentējot studiju iespējas universitātē un Bulduru Dārzkopības vidusskolā, zinātnieku piedāvājumus uzņēmējiem un vadot seminārus nozares profesionāļiem. Izstādes atklāšana būs 6.aprīlī plkst. 11.00.

Izstādes mērķis ir veicināt reģionu attīstību, nodrošinot pieredzes apmaiņu un popularizējot lauksaimniecību un ar to saistītās jomas, kā arī veicinot aizvien efektīvāku saimniekošanu Latvijas laukos un mežos.

“Pavasaris 2017” ir 25. jubilejas izstāde, kura pulcēs lauksaimniecības, lopkopības, komunālās saimniecības un dārzkopības nozaru dalībniekus un interesentus. “Pavasaris 2017” būs plašākā nozares izstāde pēdējo gadu laikā. Ik gadu izstādē “Pavasaris” piedalās vairāk nekā 300 dalībnieku un to apmeklē vairāk nekā 13 tūkstoši apmeklētāju no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un citām valstīm.

Apmeklētājiem būs iespēja apskatīt, salīdzināt un novērtēt traktorus, kombainus un dažādus agregātus. Interesentus sagaida vairāki jaunumi – uzņēmums Konekesko prezentēs CLAAS traktortehniku un citu zīmolu agregātus, Stokker Agritech aicinās novērtēt New Holland, JCB un citu tehniku. Apmeklētāju uzmanību piesaistīs arī Massey Ferguson traktori un jaunas sērijas Manitou iekrāvēji no Intrac, kā arī plašais Vaderstad, VAKS un daudzu citu uzņēmumu piedāvājums.

Tāpat interesenti varēs saņemt atbilstošākos piedāvājumus aprīkojumam un materiāliem lopkopībai, augkopībai un citām saistītām jomām. Mazāku dārzu īpašniekus priecēs plašais stādu, kociņu un košumkrūmu piedāvājums, bet veselai miesai un garam pirts meistari palīdzēs izvēlēties atbilstošāko pirti.

Savukārt aktuālas zināšanas un pieredzi interesenti varēs gūt, apmeklējot seminārus un diskusijas ar nozaru pārstāvjiem. Par aktualitātēm stāstīs pārstāvji arī pārstāves no LLU. Piektdien, 7.aprīlī plkst. 12.55 vadošā pētniece Sandra Muižniece – Brasava par iespējām uzņēmējiem kļūt par LLU sadarbības partneriem. Bet sestdien, 8. aprīlī plkst. 13.30 izstādes apmeklētāji varēs iegūt informāciju par barības līdzekļu kvalitatīvajiem rādītājiem un to vērtējumu liellopu ēdināšanā Lilijas Degolas vadībā un plkst. 14.00 asociētā profesore Laima Liepa stāstīs par minerālvielu deficīta un nekvalitatīvas barības radītajām ganāmpulka veselības problēmām.  

Izstādes laikā būs iespēja arī nogaršot un iegādāties lauku labumus mājražotāju tirdziņā, un patīkami pavadīt laiku pozitīvā atmosfērā.

Plašāka informācijanotikumu, semināru un diskusiju plānā.

 

Pievienots 04/04/2017