Pārlekt uz galveno saturu

LLU viesojas Azerbaidžānas būvniecības speciālisti

Aprīļa pirmajā nedēļā LLU apmeklēja Azerbaidžānas Ārkārtas situāciju ministrijas Būvniecības drošuma kontroles aģentūras speciālisti, lai iepazītos ar universitātes studiju un pētniecisko infrastruktūru un diskutētu par plašāku sadarbību ar Vides un būvzinātņu fakultātes zinātniekiem. Līdz ar to 6. aprīlī viesi tikās ar LLU studiju prorektoru Aigaru Laizānu un Starptautiskās sadarbības centra vadītāju Voldemāru Barisu.

Azerbaidžānas speciālisti viesojās Jelgavā starptautiska Vācijas un Azerbaidžānas projekta ietvaros, kurš noslēdzās jau 2015. gadā un kurā līdztekus Vācijas zinātnieku grupai kā būvniecības eksperts no Latvijas piesaistīts LLU Vides un būvzinātņu fakultātes zinātnieks Andris Šteinerts. Projekta mērķis bija sniegt atbalstu Azerbaidžānai pārejā uz Eiropas Savienības (ES) būvniecības standartiem. Tā ietvaros tika uzlabota būvniecības drošība un tehniskā kvalitāte Azerbaidžānas Republikā.

 “Ar Azerbaidžānu sākām sadarboties, pateicoties Vācijas Būvtehnikas institūtam, ar kuru savukārt Latvijai aizsākās sadarbība 2006. gadā, kad līdzīgā projektā manā vadībā tika ieviesti Eiropas kodeksa būvnormatīvi mūsu valstī. Taču šobrīd Azerbaidžānas viesi izrādījuši plašāku interesi sadarbībai ar mūsu universitāti, kuru, meklējot nepieciešamo finansējumu, centīsimies īstenot,” stāsta A. Šteinerts.

Vizītes laikā viesi apmeklēja arī vairākas Latvijas izpildvaras institūcijas un apsekoja būvobjektus, lai gūtu plašāku ieskatu Latvijas pieredzē ES standartu īstenošanā būvniecībā.

Pievienots 10/04/2017