Pārlekt uz galveno saturu

Ikviens aicināts piedalīties "Drosmes un cilvēcības velobraucienā"

Attēla autors: No LLU arhīva

Tradicionāli, jau septīto gadu, pēdējā maija trešdienā, 31. maijā, LLU Studējošo pašpārvalde (LLU SP) sadarbībā ar laikrakstu "Zemgales Ziņas" organizē "Drosmes un cilvēcības velobraucienu", kas Jelgavas pils pagalmā sāksies plkst. 11.00, savukārt dalībnieku reģistrācija notiks no plkst. 10.30.

Brauciena ātrums ir piemērots dažāda vecuma braucējiem, turklāt 77 kilometrus garajā ceļā ir paredzētas sešas pieturas - memoriāls Garajos kalnos, Glūdas skola, Annas Brigaderes skola Tērvetē, pazemes dziļurbumi pie Penkules, Stacijas iela Bēnē, memoriāls pie Auces Putnu mežā un mācību pētījumu saimniecības "Vecauce" pagalms. Atgriešanās Jelgavā paredzēta ap plkst. 19.00.

Savukārt grūtākais pārbaudījums braucējiem sāksies pēc vakariņām, kad dalībnieku vairākums ar LLU organizētu autobusu (divriteņi tiek vesti ar atsevišķu kravas automašīnu) dodas atpakaļceļā uz Jelgavu. Tomēr apņēmīgākie un izturīgākie velobraucēji arī atpakaļceļu veic ar velosipēdu, tādējādi šajā dienā kopā nobraucot 130 kilometru garu ceļu.

Brauciena maršruts no Jelgavas līdz Aucei ir vēsturisks, jo Otrā pasaules kara laikā – 1941. gada vasarā, šo maršrutu ar velosipēdu veica toreizējās Jelgavas Lauksaimniecības akadēmijas asistents, vēlākais profesors J. Āboliņš. Uzzinot, ka Aucē ir apcietināti ebreji un padomju laika vadītāji, J. Āboliņš steidzās glābt divus savus kolēģus. Pateicoties drosmei un vācu valodas zināšanām, J. Āboliņam izdevās atbrīvot vienu nāvei nolemto kolēģi – mācību pētījumu saimniecības “Vecauce” direktoru Paulu Dermani.

Viena no velobrauciena brīvprātīgajām rīkotājām, agrākā LLU Sporta kluba vadītāja, Zilvija Poča paredz, ka velosipēdistu skaits braucienā varētu būt no trīsdesmit līdz piecdesmit. “Apmēram 15 būs štata braucēji, kuri velobraucienā piedalās katru gadu," piebilst Z. Poča. Velobraucienam gatavojas arī līdz šim vecākais dalībnieks, profesora Jāņa Āboliņa students, Pēteris Baranovskis, kuram šogad aprit 78 gadi.

Savukārt nepilngadīgajiem dalībniekiem ir prasība braukt kopā ar vecākiem. 

Reģistrēšanās velobraucienam notiks plkst. 10.30 Jelgavas pils pagalmā. Vairāk informācijas pa tālruni: 29416003.

Katrs velobrauciena dalībnieks atbild par stingru satiksmes noteikumu ievērošanu.

Velobrauciens

 

Pievienots 26/05/2017