Pārlekt uz galveno saturu

LLU – jau trešo gadu Top 3 darba devēju ieteiktākā augstskola

Jau sesto gadu Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK) sadarbībā ar karjeras portālu Prakse.lv veido darba devēju ieteiktāko studiju programmu un izglītības iestāžu TOPu. Kā 3. ieteiktākā darba devēju izglītības iestāde jau atkārtoti nosaukta Latvijas Lauksaimniecības universitāte (LLU).

Apkopojot informāciju par darba devēju ieteiktākajām izglītības iestādēm, TOPa līdera godu saglabā Rīgas Tehniskā universitāte, kurai seko Latvijas Universitāte un LLU, bet TOP 5 noslēdz Biznesa augstskola "Turība” un Banku augstskola.

Kā informē LDDK, kopumā šogad darba devēji akcentējuši loģistiku, medicīnu, metālapstrādi, elektroniku un ar pārtikas ražošanu saistītas profesijas, taču vēl joprojām vispieprasītākie ir programmētāji. Lai gan kā vispopulārākā aptaujā ir minēta Latvijas Universitātes datorzinātņu programma, kvalitatīvas un darba devēju ieteiktas studijas IT nozarē piedāvā arī LLU Informācijas tehnoloģiju fakultāte divās pamatstudiju programmās "Datorvadība un datorzinātne” un "Informācijas tehnoloģijas ilgtspējīgai attīstībai” (iegūstama programmētāja kvalifikācija).

LLU darba devēju aptaujā ieguvusi 286 ieteikumus. Visas LLU ieteiktākās 10 studiju programmas tiek īstenotas pamatstudiju līmenī un tās ir Būvniecība (31 uzņēmuma ieteikums), Pārtikas produktu tehnoloģija (28 uzņēmumu ieteikumi), Veterinārmedicīna (19 uzņēmumu ieteikumi), Datorvadība un datorzinātne (15 uzņēmumu ieteikumi), Mašīnu projektēšana un ražošana (14 uzņēmumu ieteikumi), Kokapstrāde (12 uzņēmumu ieteikumi), Zemes ierīcība un mērniecība (9 uzņēmumu ieteikumi), Lauksaimniecība (8 uzņēmumu ieteikumi), Ainavu arhitektūra un plānošana (8 uzņēmumu ieteikumi), Ekonomika (7 uzņēmumu ieteikumi) un Lauksaimniecības inženierzinātne (7 uzņēmumu ieteikumi). Līdzīgi rezultāti aptaujai bija arī aizvadītajā gadā, kas liecina par pastāvīgi augstu darba devēju uzticību minētajām studiju programmām.

Uzņēmumi, kuri ir piedalījušies aptaujā un kuros strādā LLU absolventi, ir Cerfs, Lescinsky Service, airBaltic Training, SIA Būvniecības Dizaina Risinājumi, Wandoo Finance, SilJa, Franzoni&Co, REM PRO, efn NORD, Būvkonsultants, Latvijas Neatkarīgo mežizstrādātāju asociācija, Media Control, Pieaugušie bērni, Augstsprieguma tīkls, Eigers projekti, Malmar Sheet Metal, JOE, Smart Energy, Selva Būve, BELSS, Arbo Windows un daudzi citi.

Detalizētus darba devēju ieteiktāko izglītības iestāžu un profesiju TOPa rezultātus iespējams aplūkot karjeras portālā Prakse.lv, adresē www.prakse.lv/top.

Pievienots 01/07/2017