Pārlekt uz galveno saturu

LLU izcilniece Anete Ralle: “Gribu darbavietu radīt gan sev, gan citiem”

Attēla autors: No LLU arhīva

Anete Ralle šogad ar izcilību absolvēja Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes studiju programmu "Komercdarbība un uzņēmuma vadība". Izcilības jeb tā sauktā "sarkanā" diploma ieguvi viņai nodrošināja augstā vidējā atzīme, kas četru studiju gadu laikā bijusi 8,05 balles. Tāpat teicamu vērtējumu Anete ieguva par bakalaura darbu "SIA "Armario" šūšanas ražotnes izveides biznesa plāns", kas ļāva iegūt profesionālo bakalaura grādu komercdarbībā un uzņēmuma vadībā.

Jaunās bakalaura grāda īpašnieces Anetes dzīves vieta ir Aizpute un savas skolas gaitas viņa aizvadījusi Aizputes vidusskolā. Anetes mīļākie mācību priekšmeti skolas laikā bija vizuālā māksla un sociālās zinības, bet mīļākā skolotāja bija Dacīte, jo viņa vienmēr atgādinājusi: “Mūžu dzīvo, mūžu mācies”. Savukārt mākslu cīnīties ieaudzināja vecāki, kuri nekad nav ļāvuši absolventei padoties un vienmēr ir atbalstījuši, kā arī bijuši Anetes stiprais plecs.

Par universitātes izvēli Anete stāsta: "Ironiski, bet biju pēdējā no klases, kurai nebija skaidri nākotnes plāni. Vienu dienu klasē sēdējām un klasesbiedrene, ar kuru nekad īpaši nebijām komunicējušas, teica: "Anet, ejam uz Jelgavu mācīties!". Tajā brīdī nodomāju - Liepājā mācīties negribu, Rīga nav mana pilsēta, kāpēc ne?! Atbildēju: "Tur ir kaut kas saistīts ar biznesa vadību?" Kopīgi izpētījām LLU mājaslapu un nākamais moments bija tad, kad braucām iesniegt dokumentus. Tā nu es nokļuvu Jelgavā, kur ieguvu gan sev mīļāko istabiņas biedreni, gan burvīgu cilvēku dzīvē".

Par savām studiju atmiņām absolvente stāsta, ka īpaši ir kursabiedri, kuri ir svarīgi arī turpmākajos dzīves ceļos. Bet milzīgu paldies Anete vēlas teikt mācībspēkiem - Ainai Muškai, Anitai Auziņai, Lindai Griņēvičai – cilvēkiem, kuri iedvesmoja darīt vairāk un domāt tālāk. “Iedvesmojošas ir arī absolventu nedēļas, kas palīdzēja izprast cilvēku ieguldīto darbu, lai sasniegtu mērķi un gūtu panākumus,” stāsta absolvente Anete.

Izcilības diploma iegūšana Anetei nenāca viegli, un šobrīd viņa atklāti atzīst, ka lielākā pateicība sakāma draudzenei Zanei Osītei.

"Patiesībā bez Zanes stiprā pleca es to nevarētu, viņa mani atbalstīja, pacēla manas rokas, kad tās bija pavisam nolaistas, viņa mani iedrošināja darīt vairāk un labāk. Zane vienmēr bija līdzās, lai uzklausītu to, cik ļoti man viss ir apnicis. Bet viņa tikai nemitīgi atkārtoja: "Mēs stāvēsim tur kopā". Un tā nu liktenis lēmis – abas saņēmām izcilības diplomus, roku rokā, plecu pie pleca".

Pēc universitātes absolvēšanas Anete plāno zināšanu ieguvi nepārtraukt un turpināt studijas maģistrantūrā uzsāktajā studiju virzienā. Līdz ar to Jelgava vismaz tuvākos divus gadus vēl joprojām būs Anetes otrās mājas.

 

Pievienots 13/07/2017