Pārlekt uz galveno saturu

Pārtikas zinātnieku izstrādnes LLU prezentēs izstādē “Riga Food 2017”

No 6. līdz 9. septembrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiks plašākā pārtikas izstāde Baltijas valstīs “Riga Food 2017”, kas ik gadu iezīmē nozares attīstību kopumā, izceļ jaunumus un sniedz iespēju iepazīties ar nopietniem un uzticamiem nozares uzņēmumiem.

Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) Tehnoloģiju un zināšanu pārneses nodaļa (TEPEK) sadarbībā ar LLU Pārtikas tehnoloģijas fakultāti (PTF) un Latvijas Tehnoloģisko centru organizē LLU stendu - Latvijas pārtikas zinātnes un inovācijas stendā „Inovācija pārtikai”, kurā tiks prezentētas jaunās pārtikas produktu izstrādnes. Plānotas produktu prezentācijas, degustācijas un konkursi, kā arī informācijas sniegšana par produktiem, kas tapuši LLU zinātnieku un ražotāju sadarbības rezultātā.

Turklāt 8. septembrī izstādes apmeklētāji aicināti apmeklēt LLU pārtikas zinātnieku semināru „Inovācijas pārtikas produktu ražošanā”, kas notiks plkst. 11.00. Semināra dalībnieki varēs iegūt informāciju par vairākiem LLU īstenotajiem projektiem un to ietvaros veiktajiem pētījumiem, kā arī baudīt izstrādāto produktu degustācijas. Zinātnieki prezentēs Valsts Pētījumu Programmas (2014.-2017.) "Lauksaimniecības resursi ilgtspējīgai kvalitatīvas un veselīgas pārtikas ražošanai Latvijā (AgroBioRes)" 4. virziena apakšvirziena "Lauksaimniecības resursi ilgtspējīgai kvalitatīvas un veselīgas pārtikas ražošanai Latvijā”” rezultātus.

Semināra apmeklētājiem būs unikāla iespēja nogaršot produktus, kas vēl tiek pilnveidoti LLU laboratorijās – ekstrudētus pākšaugus un pākšaugu pastētes, kas tapuši EK 7 ietvara "EUROLEGUME" (No 61378) projekta ietvaros, un iegūt informāciju par EK 7 ietvara „LEANPROT” (Systems biology platform for the creation of lean-proteome Escherichiacolistrains) projekta izstrādnēm.

Būtiski minēt, ka tiks organizēta arī strukturētas zivju masas produktu degustācija, kas izstrādāti EJZF projektā „Strukturētas zivju masas (farša) ražošana no Baltijas jūras zivīm (reņģes un brētliņas) un tā izmantošana zivju produktos” (Nr. 16-00-F01101-000005). Projekta ietvaros tiek izstrādāta zivju maltās gaļas un to produktu ražošanas tehnoloģija, receptūras, kā arī ražošanas tehnoloģiskais projekts. Tādējādi tiks izveidota jauna izmantošanas alternatīva Baltijas brētliņām un reņģēm. Projekta ietvaros tiks radīti inovatīvi produkti ar lielu pievienotu vērtību (automatizācijas pakāpe, energoefektivitāte, lēta izejviela), orientēti uz vietējo un eksporta tirgu, kas ir ļoti nozīmīgi zivju pārstrādes nozares turpmākajai attīstībai Latvijā.

8. septembrī notiks arī starptautisks brokerpasākums, lai veicinātu zinātnes un uzņēmējdarbības sadarbību, kā arī Latvijas pārtikas inovācijas nozares pārstāvju atpazīstamību starptautiskajā pārtikas vidē.

Pielikums Izmērs
Semināra programma 331.56 KB
Pievienots 04/09/2017