Pārlekt uz galveno saturu

Pirmā uzvara ar jaunu spēlētāju sastāvu

Attēla autors: No LLU arhīva

2017. gada 13. septembrī Jelgavas ledus hallē savu dalību Optibet hokeja līgas čempionātā uzsāka HK "Zemgale/LLU" komanda, tiekoties ar pretiniekiem no HK "Prizma". Saspringtā un kļūdu pārbagātā spēlē jelgavnieki izcīnīja uzvaru ar rezultātu 3:1.

Abas komandas iesāka spēli enerģiskā tempā, mēģinot panākt pārākumu par pretiniekiem jau pirmajā trešdaļā. HK “Zemgale/LLU” centās veidot skaistas izspēles, bet rīdzinieki atbildēja ar spēka paņēmieniem pie katra pieskāriena oponentu spēlētājiem. Ripas kontrole bija jelgavnieku pusē, bet tas viņus neglāba no vārtu zaudēšanas vairākumā. Neveiksmīga saspēle laukuma vidū, ļāva rīdzinieku leģionāram no Krievijas – Pjotram Šlikovam, aizskriet ātrā uzbrukumā un pirmajam spēle gūt vārtus – 0:1. Spēles raksturs līdz trešdaļas beigām nemainījās un HK “Zemgale/LLU” spēlētājiem izdevās izmantot savu pārsvaru ripas kontrolē un izlīdzināt spēles rezultātu. Piecpadsmitajā minūtē vārtu priekšā stāvošais Emīls Potāpovs izmainīja lidojošas ripas virzienu un gūstot pirmos vārtus jaunas komandas sastāvā. Rezultatīvas piespēles Kristapa Legzdiņa un Reiņa Švēdenberga kontā.

Otrā trešdaļā abu komandu taktika mainījās un tās koncentrējās uz precīzu spēli aizsardzībā, gaidot uz pretinieka kļūdām. Taktikas izmaiņu jau otrajā minūtē izmantoja HK “Zemgale/LLU” uzbrucējs Olafs Aploks, kurš burtiski iebakstīja ripu vārtos, jo vārtsargs Edgars Lūsiņš nebija to pienācīgi fiksējis – 2:1. Pie rezultatīvām piespēlēm tika Artjoms Ogorodņikovs un Lauris Rancevs. Gūtie vārti deva nelielu atvieglojumu jelgavniekiem, jo ripas kontrole izlīdzinājās un iespējas gūt vēl kādus vārtus saruka.

Trešā trešdaļa pēc rakstura atgādināja iepriekšējo. Abu komandu spēlētāji pieļāva daudz kļūdas, kuras rezultātā noveda pie tā, ka krietni vairāk spēlē iesaistījās abu komandu vārtsargi. Trešdaļas vidū, jelgavnieku aizsargs Krišs Grundmanis ar precīzu piespēli ātrā uzbrukumā izvirzīja uzbrucēju Artjomu Ogorodņikovu, kurš ar precīzu metienu tālajā stūrī panāca HK “Zemgale/LLU” labā rezultātu – 3:1. Pēdējās spēles četras minūtes ledus saimnieki bija spiesti spēlēt četratā pret sešiem pretiniekiem. Aizsargs Vjačeslavs Minajevs tika noraidīts uz 5+20 minūtēm par sitienu ar celi, bet HK “Prizma” nomainīja vārtsargus pret sesto laukuma spēlētāju.

Jelgavnieki spēja izturēt šo laiku, neielaižot pretiniekus savā aizsardzības zonā un saraustītā spēlē guva savu pirmo uzvaru Latvijas hokeja čempionātā.

HK “Zemgale/LLU” uzsāka 2017./2018. gadu sezonu ar deviņiem jauniem spēlētājiem, kas ir liels izaicinājums priekš treneru korpusa. 

Pievienots 14/09/2017