Pārlekt uz galveno saturu

Studenti aicināti piedalīties diskusijā par izglītības saturu: zināšanas vai prasmes?

27. septembrī plkst. 15.30 Jelgavas pils 278. auditorijā LLU studenti un mācībspēki aicināti piedalīties un vērot diskusiju “Zināšanas vai prasmes?”, kurā kā paneļdiskusijas dalībnieki būs gan viesi, gan viens LLU mācībspēks un students.

Brīvības un Solidaritātes Fonds kopā ar Fridriha Eberta Fondu (Friedrich-Ebert-Stiftung) rīko pasākumu sēriju, kuru uzdevums ir pievērst sabiedrības uzmanību un precizēt mūsdienu izglītības galveno jautājumu par to, kas ir jāmāca skolās un universitātēs: zināšanas vai prasmes? Ekspertu viedokļi un debašu kopsavilkumi būs pieejamas tiešsaistē neilgi pēc diskusijas.

Kā stāsta pasākuma organizatori, LLU studentiem diskusija palīdzēs iesaistīties dialogā par situāciju Latvijas izglītībā un tās ideālu. Turklāt ikviens būs aicināts pārdomāt, kāpēc universitātē viņiem bieži vien ir grūti “pārslēgties” no skolas prasījumiem un kāpēc Izglītības ministrijas iniciatīvas dažreiz atpaliek no darba tirgus mainīgām prasībām. LLU Studējošo pašpārvaldes pārstāvjiem diskusija palīdzēs izstrādāt iespējamās rekomendācijas LLU mācību procesa organizācijai, pamatojoties uz 21. gadsimta izglītības izaicinājumiem.

Līdzīgas diskusijas notiks arī citās Latvijas augstskolās, lai veicinātu studentu iesaisti mācību procesa uzlabošanā.

Pievienots 22/09/2017