Pārlekt uz galveno saturu

Notiks jauno zemnieku 36. kongress

Attēla autors: No LLU arhīva

Biedrība “Latvijas Jauno zemnieku klubs” ik gadu rīko biedru kopsapulci jeb Kongresu, kā laikā balsstiesīgie biedri ievēl jaunu biedrības valdi, atskatās uz gada laikā paveikto un iezīmē jaunā gada plānus. Šogad biedrības kongress norisināsies 21. februārī LLU Studentu klubā Jelgavā, informē Liene Ekša biedrības “Latvijas Jauno zemnieku klubs” izpilddirektore.

Esošajā valdes sasaukumā biedrību vada jaunais lauksaimnieks no Smiltenes novada Kārlis Ruks, viņa vietniece ir jaunā lauksaimniece no Jēkabpils novada – Lāsma Lapiņa. Valdē par nozares politikas jautājumiem atbild lauksaimnieks no Dobeles novada Māris Freimanis un no Daugavpils novada – Reinis Lazdāns. Jaunatnes lietu politikas jautājumos šogad darbojās kurzemnieks Ēriks Bite no Tukuma novada. Gada laikā valde ir pieņēmusi dažādus vienkāršākus un sarežģītākus lēmumus, ir pārstāvējusi biedrības vārdu gan tepat Latvijā, gan Eiropas līmenī Jauno zemnieku kluba sadarbības organizācijā Rura Youth Euope.

Šī gada kongresā paredzētas vairākas diskusijas. Pirmā diskusija paredzēta valdes kandidātu savstarpējai diskusijai par “Latvijas Jauno zemnieku kluba” 2018. gada mērķiem un katra kandidāta redzējumu uz biedrības attīstību. Klātesošie tiks aicināti ne tikai uzdot jautājumus, bet iesaistīties sarunā ar savu redzējumu un ieteikumiem biedrības darbības uzlabošanā. Pēc vēlēšanām paredzēta otra diskusija. Tajā tiks aicināti visi klātesošie dalīties ar savu redzējumu par jauno lauksaimnieku nākotni Latvijā. Tiks diskutēts par aktuāliem un būtiskiem jautājumiem: par Jauno lauksaimnieku pozīciju šodien un rīt, tuvākā un tālākā nākotnē, par esošajiem un provizoriskajiem izaicinājumiem un iespējām Latvijas jaunajiem lauksaimniekiem.

! Veidosim savu nākotni kopā, būsim atbildīgi par nestāvēsim malā! Turam savu zemi ciet!

Pievienots 17/01/2018