Pārlekt uz galveno saturu

HK "Zemgale/LLU" piedzīvo zaudējumu

Attēla autors: No LLU arhīva

Optibet hokeja līgas regulārā čempionāta spēle starp “Zemgale/LLU” un “Kurbads” Jelgavas ledus hallē 2018. gada 17. janvārī jelgavnieki atklāj spēles rezultātu, bet nespēj saglabāt iegūto pārsvaru, zaudējot spēlē ar rezultātu 2:6 (1:2; 1:1; 0:3)

Spēlei “Zemgale/LLU” pieteica pilnu komplektu ar aizsargiem, bet uzbrucēju rindās joprojām ir vērojams liels iztrūkums dēļ traumētiem spēlētājiem. Toties jelgavnieku komandai pievienojies jauns uzbrucējs – Vladislavs Adeļsons #22. Šo sezonu un iepriekšējās divas sezonas viņš ir spēlējis Savienoto Valstu hokeja premjerlīgā (USPHL) elites divīzijas un NCDC komandās – “Rochester Jr. Americans” un “Rochester Monarchs”. Pirmajā savā Ziemeļamerikas sezonā viņš bija trešais rezultatīvākais savā komandā, bet nākamajā sezonā jau bija pirmais. Šosezon Amerikā viņš aizvadīja desmits spēles un atgriezās Latvijā.

Pirmā trešdaļa uzsākās ar jelgavnieku spiedienu, kas noveda pie tā, ka viesi pārkāpa noteikumus trešdaļas otrā minūtē. Astoņās sekundēs “Zemgale/LLU” nokārtoja sev pirmos vārtos. Pēc Kriša Grundmaņa un Jurija Moiseičenko piespēlēm, savus pirmos vārtu debijas spēlē guva Vladislav Adeļsons #22 – 1:0. “Zemgale/LLU” turpināja kontrolēt ripu un veidot uzbrukumus, kas lika just, ka mājinieki ir uz viļņa. Bet pacēlums apsīka trešdaļas devītajā minūtē, kad atbildes vārtus guva Juris Štāls – 1:1. Trīs minūtes vēlāk jelgavnieku cerības mazināja Martina Lavrova gūtie vārti – 1:2. “Zemgale/LLU” pēc zaudētiem vārtiem zaudēja kontroli par ripu un nu jau “Kurbads” varēja izvērsties uzbrukumā. Jelgavnieki līdz trešdaļas beigām nopelnīja trīs noraidījumus un varēja vien sapņot par atspēlēšanos.

“Kurbads” otro trešdaļu uzsāka ar lielu pārliecību savos spēkos un jau trešdaļas otrā minūtē ar Renāra Valtera gūtiem vārtiem panāca komfortablu rezultātu – 1:3. Līdz trešdaļas vidum viesi vairāk kontrolēja spēli, bet zaudēja to desmitajā minūtē, kad vairākumā, pēc Kristapa Jākobsona un Rimanata Zeiļa piespēlēm, vārtus guva Kristaps Millers #44 – 2:3. Milleram šie bija piecdesmitie vārti spēlējot klubā. “Zemgale/LLU” atguvās un pārņēma spēles kontroli savās rokās un izveidoja vairākus bīstamus momentus pie Ulda Čalpas sargātiem vārtiem, bet nespēja tos izmantot savā labā.

Trešā trešdaļa sākās ar viesu ofensīvu, kuru viņi realizēja jau četrdesmitajā sekundē, kad vārtu guva Mārtiņš Porejs – 2:4. Pēc šiem zaudētiem vārtiem “Zemgale/LLU” spēlētāji vairs nespēja saņemties un kļūdas aizsardzībā sekoja viena aiz otras. Piecpadsmitajā minūtē vārtus guva Rihards Remiņš, bet divas minūtes vēlāk Gatis Gricinskis – 2:6. “Kurbads” teicami spēlēja vārtu priekšā un vārtsargam Reinim Petkum nebija nemazākās iespējas glābt savu komandu. Spēles gaitā “Kurbads” bija veicis 43 metienus uz jelgavnieku vārtiem, bet viņi spēja atbildēt tikai ar 24. Lielu lomu negatīvā spēles iznākumā nospēlēja arī daudzie mazākumi, kuros jelgavnieki labi aizstāvējās (neielaida nevienu ripu), bet tie pamatīgi traucēja izvērst pretuzbrukumus.

Nākamo spēli "Zemgale/LLU" aizvadīs 23. janvārī Volvo SC ledus hallē Rīgā, kur tiksies ar HK "Prizma". Nedēļu līdz nākamajai spēlei komanda pavadīs intensīvos treniņos, lai uzlabotu sadarbību savā starpā, neskatoties uz to, ka jāspēlē nestandarta virknējumos. 

Pievienots 18/01/2018