Pārlekt uz galveno saturu

BK "Jelgava/LLU" no Rīgas atved uzvaru

Attēla autors: No LLU arhīva

Trešdienas vakarā BK Jelgava/LLU aizvadīja izbraukuma spēli Rīgā, kur tikās ar BA Turība atjaunoto komandu. Atgādinām, ka pagājušajā sezonā mūsu komanda aizvadīja visnotaļ emocionālas ½ fināla cīņas tieši pret BA Turība basketbolistiem.

Pēc diezgan nestabilas spēles pirmās puses, kurā dominēja kritumi un kāpumi kā komandas aizsardzībā tā uzbrukumā, mūsējiem tomēr izdevās apspēlēt rīdziniekus, izcīnot uzvara ar rezultātu 78:69!

Pirmo ceturtdaļu BK Jelgava/LLU aizvadīja bez lielām grūtībām – pēc pirmajām desmit minūtēm mūsējie bija iekrājuši 7 punktu pārsvaru (26:19). Otrajā ceturtdaļā BA Turība lauza spēles gaitu un parādīja pieklājīgu pretestību – puslaika pārtraukumā ejot, rīdzinieki bija panākuši +2 un rezultātu 42:44. Trešajā ceturtdaļā laukumā abas komandas parādīja diezgan līdzvērtīgu cīņu, tomēr mūsējie spēja pārņemt kontroli pār notikumiem laukumā, noslēdzot trešo ceturtdaļu ar 62:55. Nervus kutinošā pēdējā ceturtdaļā rīdzinieki teju mina BK Jelgava/LLU “uz papēžiem”, atpaliekot vien par dažiem punktiem, tomēr jelgavnieki nodemonstrēja savu pieredzi un izcīnīja kārtējo uzvaru ar rezultātu 78:69.

Komandas kapteinis Salvis Mētra spēlē pret BA Turība izcēlās ar 18 punktu guvumu, 9 atlecošajām bumbām un 7 rezultatīvām piespēlēm. 15 punkti un 7 atlecošās bumbas Uldim Feldmanim, savukārt Jēkabs Rozītis, tāpat kā U.Feldmanis, spēlē sakrājis 15 punktus, kam pievienojis 5 atlecošās bumbas. Ar 12 punktiem spēlē izcēlās Andris Justovičs, Kalvim Krūmiņam – 11 punkti, 4 atlecošās bumbas un 3 rezultatīvas piespēles. Pārējie punktu guvēji BK Jelgava/LLU rindās: Jānis Bērziņš (3), Toms Bitītis (2), Kaspars Neimanis (2).

Nākamo spēli BK Jelgava/LLU aizvadīs 23.janvārī, kad Jelgavas sporta hallē plkst. 20.00 tiksies ar Edgara Krūmiņa Latvijas 3x3 izlases komandas biedru Naura Mieža un Agņa Čavara pārstāvēto BK Ķekava/Optibet. Papildus tradicionālajiem “Chocolate & Pepper” un “ProBasketball” skatītāju konkursiem spēles starplaikos BK Jelgava/LLU piedāvās ikvienam atbalstītājam pārbaudīt savas zināšanas par mūsu komandu un, iespējams, iegūt savā īpašumā komandas fanu kreklu. Tiekamies tribīnēs!

Pievienots 19/01/2018