Pārlekt uz galveno saturu

Jaunie zinātnieki aicināti pieteikties pēcdoktorantūras pētniecības atbalstam

Attēla autors: No LLU arhīva

Valsts izglītības attīstības aģentūra ir izsludinājusi atklātu konkursu pēcdoktorantūras pētniecības atbalsta saņemšanai, kurā finansējumu sava pētniecības projekta īstenošanai var saņemt jaunie zinātnieki, kuri ir ieguvuši doktora zinātnisko grādu ne agrāk kā pirms 5 gadiem. Pieejamais projekta finansējums – 133 806 EUR.

Jaunie zinātnieki, kuri kvalificējas projekta prasībām un vēlas veikt pētījumu interesējošā zinātnes jomā, sadarbībā ar kādu no Latvijas zinātniskajām institūcijām var izstrādāt projekta pieteikumu un pretendēt uz finansējumu projektam, kura ilgums ir līdz 36 mēnešiem. “Aicinām pieteikties jaunos zinātniekus gan no LLU, gan tos, kuri šobrīd atrodas ārzemēs, īstenot pētījumu kādā no augstskolai saistošajiem pētniecības virzieniem – biozinātnēs, inženierzinātnēs vai sociālajās zinātnēs,” stāsta LLU Zinātnes un projektu attīstības centra vadītāja Zane Vītoliņa. Pēcdoktorantūras pētniecības atbalstu piešķir, lai attīstītu jauno zinātnieku prasmes un palielinātu zinātnisko kapacitāti, nodrošinot jauno zinātnieku karjeras uzsākšanas iespējas zinātniskajās institūcijās un pie komersantiem, kā arī, lai veicinātu pētniecības kompetenču pilnveidošanu, cilvēkresursu atjaunotni un kvalificētu speciālistu skaita pieaugumu.

Pētniecības pieteikumā atbalstāmas šādas darbības:

  • fundamentālo vai rūpniecisko pētījumu īstenošana,
  • tehnoloģisko tiesību aizsardzības nodrošināšana,
  • zināšanu un tehnoloģiju pārnese,
  • kompetenču pilnveidošana,
  • starptautiskās mobilitātes un tīklošanās īstenošana.

Pētniecības pieteikumu 2. atlases kārtā lielāka uzmanība tiks pievērsta pēcdoktorantu ārvalstu mobilitātei, zinātnisko publikāciju kvalitātei un jaunu produktu vai tehnoloģiju izstrādei, kā arī lielāks uzsvars tiks likts uz sabiedrības iesaistes un informēšanas pasākumiem. Pieejamais finansējums 2. atlases kārtā ir 15 228 440 EUR, tai skaitā plānotais kopējais attiecināmais finansējums ar saimniecisko darbību saistītiem pētījumiem 7 614 220 EUR un ar saimniecisko darbību nesaistītiem pētījumiem - 7 614 220 EUR, no kuriem 1 522 844 EUR plānoti fundamentālo pētījumu īstenošanai.

Jaunajam zinātniekam pētījuma veikšanai nepieciešams arī konkrētās fakultātes dekāna saskaņojums par līdzfinansējumu, kas kopā ar projekta idejas pieteikumu jāiesniedz līdz 2018. gada 6. aprīlim LLU Zinātnes un projektu attīstības centrā. Pieteikuma iesniegšanas termiņš Valsts izglītības attīstības aģentūrā – 2018. gada 27. aprīlis.

Detalizētāka informācija par konkursu, atbalstāmajām darbībām un 2. kārtas nolikums pieejams VIAA mājaslapā.

LLU zinātnieki vairāk informācijas var iegūt, sazinoties ar LLU Zinātnes un projektu attīstības centra projekta administratorēm: Silvu Vītolu, silva.vitola@llu.lv, t. 63005693 vai Ilvu Zvilnu – Štrālu, ilva.zvilna@llu.lv, t. 63080710.

Pievienots 19/02/2018