Pārlekt uz galveno saturu

TF studenti iegūst godalgotas vietas LAIA Studentu zinātnisko darbu konkursā

Attēla autors: No LLU arhīva

Pagājušajā nedēļā Ķīpsalā norisinājās tradicionālā autoindustrijas izstāde "Auto 2018". Izstādes ietvaros notika arī Latvijas Autoinženieru Asociācijas konference, kur tika apbalvoti LAIA Studentu zinātnisko darbu konkursa uzvarētāji. Šogad LLU Tehniskās fakultātes studentu Kārļa Baņa un Aivja Jaškovska noslēguma darbi ieguvuši 1. un dalīto 3. vietu. Jāpiemin, ka pārējie divi godalgoto vietu ieguvēji bija no RTU, taču viņu darbu vadītājs Māris Gailis ir arī LLU mācībspēks.

Kārlis Banis iepazīstināja auto praktiķus ar savu maģistra darbu “Iekšdedzes motora droseles vārsta izstrāde”, kura ietvaros ir tapis Latvijā reģistrēts patents. Savukārt Aivis pastāstīja par veiktajiem eksperimentiem ar slāpekļa gāzi, savas automašīnas jaudas palielināšanai.

Šī gada laureātus uzteica konferences vadītāji Latvijas Autoinženieru asociācijas prezidents Raitis Mazjānis un viceprezidents Juris Gunārs Pommers (bijušais TF mācībspēks).

Konferences ietvaros ar prezentāciju uzstājās Māris Gailis, pārstāvot gan LLU, gan RTU. Māris pastāstīja par jauniegūtajām laboratorijas iekārtām un jaunākiem zinātniskiem pētījumiem iekšdedzes motoru jomā.

Domeniks personāla apmācības vadītājs Kārlis Počs (Tehniskās fakultātes bijušais mācībspēks un prodekāns) iepazīstināja ar jaunāko Mercedes Benz tehnikā.

Savukārt Latvijā viens no populārākiem auto inženieriem Andris Dambis iepazīstināja ar savu jauno projektu e-Mikroautobusu, kura izmaksas ir 240 000 EUR. Mikroautobusam izmantots elektromotors ar 100 kW nominālo jaudu un akumulatori ar 40 Ah kapacitāti. Autobusa uzlāde paredzēta pilsētas autobusa līniju galapunktos un superātrā uzlāde aizņems 3 - 5 minūtes.

Fotogalerija

Pievienots 13/04/2018