Pārlekt uz galveno saturu

LLU studējošie aicināti piedalīties programmā "Students – studenta draugs"

Attēla autors: No LLU arhīva

Latvijas Lauksaimniecības universitātes Studējošo pašpārvalde (LLU SP) septembrī jau piekto gadu tiks īstenota mentoru programmu "Students – studenta draugs", kas paredzēta pirmā kursa studentu atbalstam. Tajā par programmas dalībniekiem aicināti pieteikties jaunie studenti, turpretim par mentoriem kļūt vecāko kursu studenti.

Programma "Students – studenta draugs" tika izveidota ar mērķi aicināt LLU studējošos brīvprātīgi veltīt laiku pirmā kursa studentiem, lai sniegtu viņiem ne tikai informatīvo un praktisko, bet arī emocionālo un psiholoģisko atbalstu. Tāpat kustība veidota ar uzdevumu veicināt ātrāku jauniešu iekļaušanos LLU studiju vidē un sniegt padomus, kā veiksmīgi tikt galā ar studiju procesu. Programma paredzēta pirmajam semestrim, bet kā iepriekšējo gadu prakse pierāda, tad mentori un pirmkursnieki tik ļoti aprod viens ar otru, tādējādi šī sadarbība un draudzība ilgst visu studiju laiku. 

“Katrs no studentiem reiz bijis pirmkursnieka ādā un iepazinies ar krāsaino studiju dzīvi, un par visbiedējošāko laiku noteikti atzītu pirmos mēnešus, kad viss vēl ir svešs un lielā Jelgavas pils, šķiet, ir vieta, kur apmaldīties, kas ir vieglāk par vieglu. Piedaloties programmā "Students - studenta draugs", pirmkursniekiem būs iespēja daudz vieglāk iepazīt LLU, studiju vidi, kā arī iegūtu kontaktus, kas noteikti noderēs visus studiju gadus, kā arī pēc universitātes absolvēšanas,” stāsta LLU Studējošo pašpārvaldes vadītājs Gvido Bērziņš.

Lai iejušanās procesu padarītu ātrāku un patīkamāku, jau piekto gadu LLU Studējošo pašpārvalde aicina pirmkursniekus pieteikties mentoru programmā “Students - studenta draugs”, kuri vēlas iegūt mentorus no savas fakultātes. Tāpat programmā aicināti piedalīties vecāko kursu studenti, kas ieinteresēti dalīties ar noderīgu informāciju un sniegt atbalstu pirmā kursa studentiem.

Lai pieteiktos programmā, studentiem nepieciešams aizpildīt anketu.

Nepieciešamības gadījumā lūgums sazināties ar LLU SP Iekšējā virziena vadītāju Rihardu Goldmani, rakstot e-pastu: studentadraugs@gmail.com.

Kopīgiem spēkiem pārvarēsim dažādus šķēršļus un, to darot, labi pavadīsim laiku!

Pievienots 07/05/2018