Pārlekt uz galveno saturu

Pirmajā uzņemšanas dienā popularitāti LLU guvušas veterinārmedicīna un projektu vadība

3. jūlijā sākās uzņemšana Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) 28 pamatstudiju un 19 augstākā līmeņa studiju programmās, un jau pirmajā dienā vērojamas ļoti dažādas topošo studentu studiju intereses, kurās līdzās biozinātnēm dominē arī sociālās un inženierzinātnes.

Pirmajā uzņemšanas dienā Jelgavas pilī studiju pieteikumus apstiprināja 151 pamatstudiju reflektants, kas ir tikpat daudz kā iepriekšējos gados pirmajā uzņemšanas dienā. Turklāt LLU studiju programmas pieteikumos izvēlētas 500 reizes, no kurām 154 ir pirmās prioritātes izvēles. Visvairāk pirmās prioritātes pieteikumu saņemti studiju programmās "Veterinārmedicīna”, "Ekonomika", "Ēdināšanas un viesnīcu uzņēmējdarbība”, "Lauksaimniecības inženierzinātne" un "Mežinženieris”.

Savukārt maģistra studijās pirmajā dienā saņemti 96 pieteikumi, kuros biežāk izvēlētas studiju programmas "Projektu vadība”, "Uzņēmējdarbības vadība”, "Ekonomika", "Lauksaimniecības inženierzinātne", "Informācijas tehnoloģijas" un "Pārtikas higiēna”.

"Vienmērīga reflektantu plūsma Jelgavas pilī bija visas dienas garumā. Pamatstudijās topošo studentu izvēles ir ļoti pārdomātas, un, uzrādot dokumentus, viņi nemeklē potenciālās studiju programmas, kur studēt, bet mērķtiecīgi apstiprina savu elektroniskajā pieteikumā veikto izvēli. Pie mums Jelgavas pilī pamatstudiju pieteikumus šodien vairāk apstiprināja tie topošie studenti, kuri kā savu pirmo prioritāti izvēlējušies kādu no LLU studiju programmām, lai gan pieteikties var uz jebkuru no 12 Latvijas augstskolu programmām. Savukārt pieteikumus maģistra studijām klātienē tradicionāli iesniedza neliels skaits reflektantu, jo lielākā daļa topošo maģistrantu ir LLU absolventi, kuri izmanto elektroniskās reģistrēšanās iespēju LLU Informatīvajā sistēmā,” stāsta Studiju centra vadītāja Sandra Sproģe.

Jau iepriekš informējām, ka uzņemšana LLU pamatstudiju un maģistrantūras studiju programmās šogad notiek no 3. līdz 10. jūlijam - darbadienās no plkst. 9.00 līdz 18.00, bet sestdien, 7. jūlijā no plkst. 10.00 līdz 13.00. Uzņemšana noslēgsies 10. jūlijā ar Uzņemšanas nakti, kuras laikā ikviens studētgribētājs varēs ierasties Jelgavas pilī un no plkst. 20.00 līdz 24.00 aizpildīt studiju pieteikumu.

LLU Jelgavā ir vadošā biozinātņu universitāte Baltijas valstīs ar 155 gadus ilgu pieredzi augstākās izglītības programmu un zinātniskās pētniecības īstenošanā. Šogad LLU pirmo reizi uzņem studentus divās jaunās studiju programmās – akadēmiskā bakalaura studiju programma „Pārtikas kvalitāte un inovācijas” un akadēmiskā maģistra studiju programma "Lauksaimniecības un pārtikas biznesa vadīšana / Agri-food Business Management", ko īsteno kopā ar partneraugstskolām no Lietuvas un Igaunijas. Ar visu LLU studiju programmu piedāvājumu ikviens interesents var iepazīties LLU portālā https://www.llu.lv/lv/studiju-programmas.

Pievienots 03/07/2018