Pārlekt uz galveno saturu

Pirmie 70 reflektanti jau pieteikušies studijām Jelgavā

3. jūlijā Jelgavas pilī sākās uzņemšana LLU 28 pamatstudiju un 19 augstākā līmeņa studiju programmās. Pirmajās pieteikumu pieņemšanas stundās līdz pusdienlaikam Jelgavā reģistrēti 70 pieteikumi studijām, bet kopumā LLU pamatstudiju programmas pieteikumos minētas 215 reizes, bet augstākā līmeņa studiju programmas – 45 reizes.

Jelgavas pils uzņemšanas punktā studētgribētāji var pieteikties studijām kādā no 12 Latvijas lielākajām augstākās izglītības iestādēm, tostarp LLU, uzrādot personu apliecinošus un izglītības dokumentus, izvēlēties sev interesējošās studiju programmas, apstiprināt jau elektroniski izveidotos pamatstudiju pieteikumus, kā arī samaksāt skaidrā naudā studiju reģistrācijas maksu, kas ir noteikta EUR 30 apmērā neatkarīgi no izvēlēto studiju programmu skaita. Jāpiebilst, ka topošie maģistranti, kuri iepriekš absolvējuši LLU, ir vienīgie, kuriem nav jāierodas klātienē, tādējādi viņi var pieteikties studijām elektroniski LLU IS, izmantojot savus pieejas datus.

Pirmā reflektante, kura ieradās Jelgavas pils uzņemšanas punktā, bija Klinta Kārkliņa no Ozolnieku novada. Viņa ne tikai pieteicās studijām LLU Pārtikas tehnoloģijas fakultātē, bet arī saņēma piemiņas dāvanu no universitātes kā pirmā šī gada reflektante, kas ieradās Jelgavas pilī krietni pirms plkst. 9.00.

“Vēlos mācīties Jelgavā, kas ir vistuvāk manai dzīvesvietai, un ir interese par studiju programmu “Ēdināšanas un viesnīcu uzņēmējdarbība”. Pieteicos arī Latvijas Universitātē studijām komunikācijas zinātnē un baltu filoloģijā, bet prioritāte ir LLU, jo vēlos kādu dienu veidot savu restorānu. Dievinu ēdienu, un šī programma ir tieši saistīta ar pārtikas nozari,” stāsta Klinta Kārkliņa. Turklāt jauniete pirms gada absolvējusi Jelgavas Valsts ģimnāziju un nedaudz universitātes studiju vidi iepazinusi jau vidusskolas laikā.

Kā viena no pirmajām savu studiju pieteikumu Jelgavā apstiprināja arī Irina Petrova no Dobeles novada. Viņas studiju intereses saistītas ar lauksaimniecību, tādēļ plāno studijas Lauksaimniecības fakultātē. Lai gan ģimenei nav savas saimniecības, jauniete atklāj, ka tā “iet pie sirds”, jo iepriekš bijusi iespēja strādāt zemnieku saimniecībā.

Turpmākajās darbadienās līdz 10. jūlijam Jelgavas pilī uzņemšanas speciālisti strādās no plkst. 9.00 līdz 18.00, bet 7. jūlijā (sestdienā) no plkst. 10.00 līdz 13.00. Savukārt 10. jūlijā no plkst. 20.00 līdz pusnaktij Jelgavas pils būs vienīgā visā Latvijā, kurā Uzņemšanas nakts pasākuma ietvaros vēl varēs pieteikties studijām kādā no 12 Latvijas augstskolām, kas piedalās vienotajā uzņemšanā.

Kā tika informēts iepriekš, jau no 25. jūnija līdz 10. jūlijam plkst. 16.00, izmantojot portālā www.latvija.lv e-pakalpojumu "Elektroniskā pieteikšanās studijām pamatstudiju programmās”, topošie studenti var elektroniski pieteikties pamatstudijām kādā no 12 Latvijas augstskolām, tostarp LLU īstenotajām programmām. Savukārt no 3. jūlija topošajiem studentiem ir iespēja klātienē uzrādīt dokumentus un apstiprināt savus pieteikumus, kas ir obligāts nosacījums, lai piedalītos uzņemšanas konkursā. Tie studētgribētāji, kas būs elektroniski pieteikušies pamatstudijām, bet nebūs ieradušies klātienē kādā no vienotās uzņemšanas sistēmas augstskolām, uzņemšanas konkursā nepiedalīsies.

E-pakalpojums "Elektroniskā pieteikšanās studijām pamatstudiju programmās" pieejams studētgribētājiem portāla www. latvija.lv sadaļā "Izglītība". Pakalpojumu var izmantot, autentificējoties ar e-parakstu, e-ID vai komercbanku autentifikācijas rīkiem.

Pievienots 03/07/2018