Pārlekt uz galveno saturu

2018. gada 25. septembrī Ministru kabinets ir apstirinājis jauno valsts pētījumu programmu "Enerģētika" 2018.-2020.gadam

Attēla autors: No LLU arhīva

Izglītības un zinātnes ministrija informē, ka 2018. gada 25. septembrī Ministru kabinets apstiprināja Ekonomikas ministrijas izveidoto un finansēto valsts pētījumu programmu “Enerģētika” 2018.–2020. gadam. Programmas kopējais finansējums ir 6 000 000 euro.

Valsts pētījumu programmas “Enerģētikā” mērķis ir attīstīt zināšanu bāzi un stiprināt pētniecības kapacitāti Latvijas enerģētikas sistēmas ilgtspējas un konkurētspējas veicināšanai tādās jomās kā enerģētiskā drošība, enerģijas infrastruktūra un tirgus, vietējo un atjaunojamo energoresursu potenciāls un tā apguve, energoefektivitāte, kā arī starptautiskās sadarbības enerģētikas jomā attīstīšana.

Plānots, ka programma tiks īstenota 4 atklātu tematisko projektu konkursu veidā, kuri tiks izsludināti 2018. gada oktobrī. Ar sākotnējām projektu konkursu tēmām, kas vēl tiks precizētas, pašlaik jau var iepazīties Ekonomikas ministrijas mājaslapā.

Atgādinām, ka šī gada 21. jūnijā tika apstiprināti grozījumi Zinātniskās darbības likumā, kas ļauj jebkuras nozares ministrijai veidot un finansēt valsts pētījumu programmas ar mērķi veicināt konkrētās nozares attīstību.

 

Pievienots 27/09/2018