Pārlekt uz galveno saturu

Tiek atvērts ceturtais projektu pieteikumu konkurss finansējuma saņemšanai Centrālā Baltijas jūras reģiona programmas 2014.-2020.gadam pārrobežu sadarbības projektiem

Attēla autors: No LLU arhīva

2018. gada 17. un 18. aprīlī Somijā notika Centrālā Baltijas jūras reģiona programmas Uzraudzības komitejas sanāksme, kurā tika nolemts rīkot ceturto projektu pieteikumu konkursu finansējuma saņemšanai pārrobežu sadarbības projektiem, kuri tiek īstenoti kopā ar partneriem no Latvijas, Igaunijas, Zviedrijas un Somijas, tai skaitā Ālandu salām.

Elektroniskā jeb “eMonitoring” (eMS) sistēma projektu pieteikumu iesniegšanai tiks atvērta 2018.gada 15.oktobrī ar iesniegšanas termiņu līdz 16.novembrim.

Ir plānots, ka Vadības komitejas atlasītie projekti finansējuma saņemšanai savu darbību varēs uzsākt 2019.gada martā un to maksimālais darbības ilgums ir paredzēts līdz 2021.gada 30.jūnijam.

Ceturtais konkurss atšķiras ar to, ka gan mazajiem projektiem (projekta budžets līdz 200 000 eiro ERAF), gan regulārajiem projektiem (projekta budžets virs 200 000 eiro ERAF) būs tikai viens projektu pieteikumu iesniegšanas etaps, iesniedzot pilnu projekta pieteikumu.

Projektu pieteikumus varēs iesniegt šādos programmas prioritāšu specifiskajos mērķos (turpmāk – SO):

1. prioritātē “Konkurētspējīga ekonomika” (pieejamais finansējums 3,2 miljoni EUR)

  • (SO) 1.1 - Inovatīvāki zināšanām bagātāki Centrālā Baltijas jūras reģiona uzņēmumi;
  • (SO) 1.3 - Lielāks Centrālā Baltijas jūras reģiona uzņēmumu eksports uz jauniem tirgiem.

2. prioritātē “Ilgtspējīga kopīgu resursu izmantošana” (pieejamais finansējums 2,1 miljoni EUR):

  • (SO) 2.1 - Ilgtspējīgu dabas un kultūras resursu attīstīšana ilgtspējīgos tūrisma objektos.

3.prioritātē “Labi savienots reģions” (pieejamais finansējums 1,8 miljoni EUR):

  • (SO) 3.1 - Uzlabota transporta, preču un cilvēku plūsma.

4.prioritātē “Kvalificēts un sociāli iekļaujošs reģions” (pieejamais finansējums 1 miljons EUR)

  • (SO) 4.1 - Vairāk cilvēki gūst labumu no spēcīgākas Centrālā Baltijas jūras reģiona sabiedrības.

Tuvākajā laikā programmas Kopīgais sekretariāts aktualizēs programmas vadlīnijas projektu pieteikumu iesniedzējiem, kā arī citus dokumentus, atspoguļojot ceturtā projektu konkursa noteikumus un prasības.

Lai informatīvi atbalstītu potenciālos projektu pieteikumu iesniedzējus, programmas Nacionālais kontaktpunkts Latvijā, kā arī Kopīgais sekretariāts plāno rīkot seminārus un konsultācijas, par ko informācija tiks publicēta tuvākajā laikā.

Informācija par ceturto projektu konkursu pieejama arī programmas mājaslapā: http://centralbaltic.eu/content/4th-call-launched

Kontaktpersona atbalstam projekta pieteikuma sagatavošanā: Zinātnes un projekta attīstības centrā Jūlija Mangale, t.63080710 (IP 139), Pils 184.kabinetā, julija.mangale@llu.lv .

Pievienots 02/10/2018