Pārlekt uz galveno saturu

Tiek izsludināts projektu pieteikumu atklāts konkurss valsts pētījumu programmai "Latvijas mantojums un nākotnes izaicinājumi valsts ilgtspējai"

Attēla autors: No LLU arhīva

Latvijas Zinātnes padome, pamatojoties uz Latvijas Republikas Ministru kabineta 2018. gada 4. septembra noteikumu Nr. 560 "Valsts pētījumu programmu projektu īstenošanas kārtība" 17. punktu, 27. septembrī izsludina valsts pētījumu programmas "Latvijas mantojums un nākotnes izaicinājumi valsts ilgtspējai" (turpmāk - programma) projektu pieteikumu atklāto konkursu (turpmāk - konkurss).

Programmas virsmērķis ir nacionāla un eiropeiska, aktīva un uz attīstību vērsta pilsoniski atbildīga zināšanu sabiedrība iekļaujošai izaugsmei. Konkursā var piedalīties Latvijas Republikas zinātniskās institūcijas, kas reģistrētas Zinātnisko institūciju reģistrā un atbilst pētniecības organizācijas definīcijai, kā arī valsts institūcijas, kuru ārējos tiesību aktos, nolikumā vai statūtos ir noteikta zinātniskās darbības veikšana.

Kopējais konkursam pieejamais finansējums ir 3 111 141 euro 36 mēnešu periodam.

 

Projektu pieteikumu iesniegšanas termiņš ir 2018. gada 29. oktobris. Projektu pieteikumi iesniedzami Nacionālajā zinātniskās darbības informācijas sistēmā (turpmāk - informācijas sistēma) (https://sciencelatvia.lv, informācijas sistēma būs pieejama ar 1. oktobri). 

NZDIS  piekļuves tiesības var aktivizēt rakstot iesniegumu (veidlapa pielikumā), kas jāiesniedz Zinātnes un projektu attīstības centra galvenai speciālistei Ingai Birkavai, pils 189. kabinetā.

 

2018. gada 25. septembrī programmas īstenošanas un uzraudzības komisija ar lēmumu Nr. 1 apstiprināja "Valsts pētījumu programmas "Latvijas mantojums un nākotnes izaicinājumi valsts ilgtspējai" projektu pieteikumu atklātā konkursa nolikumu" (turpmāk - nolikums).

Nolikums un tā pielikumi (viss kopā .zip failā [šeit]):

Projektu pieteikumi jāiesniedz informācijas sistēmā līdz 29. oktobrim, ievērojot nolikuma un iesniegšanas metodikas nosacījumus.

Projekta pieteikuma A daļu "Vispārīgā informācija" aizpilda informācijas sistēmā.

Projekta pieteikuma B, C, D, E, F, G, H un I daļas aizpilda, noformē un augšupielādē informācijas sistēmā. Minēto projekta pieteikuma daļu veidlapas:

Projekta pieteikuma B daļa "Projekta apraksts" latviski angliski

Projekta pieteikuma C daļa "Curriculum Vitae" latviski angliski

Projekta pieteikuma D daļa Projekta iesniedzēja apliecinājums

Projekta pieteikuma E daļa Sadarbības partnera - zinātniskās institūcijas apliecinājums

Projekta pieteikuma F daļa Sadarbības partnera - valsts institūcijas apliecinājums

Projekta pieteikuma G daļa Finanšu apgrozījuma pārskata veidlapa

Projekta pieteikuma H daļa Darbības, kurām nav saimnieciska rakstura

Projekta pieteikuma I daļa Horizontālie uzdevumi

 

 

Pēc papildus informācijas var vērsties:

1. par konkursa īstenošanu, projektu pieteikumu iesniegšanu, konkursa nolikumu - LZP vecākais eksperts Ingmārs Kreišmanis (Ingmars.kreismanis@lzp.gov.lv );

2. par informācijas sistēmas lietošanu - LZP vecākā referente Jeļena Blazarene ( jelena.blazarene@lzp.gov.lv );

3. par programmas konceptuālajiem jautājumiem, programmas mērķiem un uzdevumiem - Izglītības un zinātnes ministrijas eksperts (zinātnes jomā) Atis Migals ( atis.migals@izm.gov.lv ).

 

Atbildīgā par Valsts pētījumu programmu realizāciju LLU ir ZPAC projektu vadītāja Tatjana Lejava, t.3005685, tatjana.lejava@llu.lv, pils189.kabinetā.

Pielikums Izmērs
Pieteikums NZDIS LLU-piekļuvei_0.docx 22.84 KB
Pievienots 09/10/2018