Pārlekt uz galveno saturu

LLU Atvērto durvju dienu laikā topošie studenti nostiprina zināšanas par iepriekš izvēlētām studiju programmām

Attēla autors: No LLU arhīva

Tradicionāli rudens ieskaņās Latvijas Lauksaimniecības universitātē (LLU) un fakultātēs norisinājās Atvērto durvju diena, kas vienkopus pulcēja topošos studentus no dažādām Latvijas vietām, lai uzzinātu par studiju un karjeras iespējām astoņās fakultātēs, iesaistītos dažādās aktivitātēs, kā arī iepazītu universitāti, Jelgavu - Studentu pilsētu, kā arī iegūtu atbildi uz pašu galveno jautājumu: "Kā es varu kļūt par LLU studentu 2019. gadā?"

Atvērto durvju dienas ietvaros Jelgavas pilī pulcējās visi, kuri vēlējās apskatīt visu astoņu fakultāšu stendus, fakultāšu telpas un studentu viesnīcas, uzzināt par uzņemšanas nosacījumiem, kā arī izmantot iespēju, lai satiktu absolventus un mācībspēkus. Jaunieši draudzīgā gaisotnē sarunājās ar studentiem un mācībspēkiem par studentu ikdienu, studiju gaitām, kā arī par karjeras un prakses iespējām katrā profesijā. Jāatzīst, ka daļa topošie studenti jau bija apmeklējuši izstādi "Skola 2018" un meklējuši informāciju universitātes mājaslapā. Savukārt daļa no jauniešiem jau ir izdarījuši izvēli, bet šodien vēlējās visu apskatīt klātienē.

"LLU Atvērto durvju dienas laikā topošie studenti vislielāko interesi izrādīja tieši par LLU pamatstudiju piedāvājumu un universitātes uzņemšanas nosacījumiem. Jaunieši aktīvi piedalījās fakultāšu sagatavotajās aktivitātēs, informatīvajās lekcijās un izmantoja iespēju doties ekskursijās pa fakultātēm," stāsta Komunikācijas un mārketinga centra vadītāja Lāsma Līcīte.

Jānis Lepets pašlaik mācās Dobeles 1. vidusskolas 12. klasē un interesējas par informācijas tehnoloģijām. Lai arī pašlaik topošajam Informācijas tehnoloģijas fakultātes (ITF) studentam nav iepriekšējā pieredze programmēšanā, tomēr vēlas uzsākt studijas tieši Jelgavā, lai iegūtu zināšanas šajā nozarē.

Savukārt Anna Marija Potāpova bija ieradusies no Ventspils Valsts 1. ģimnāzijas 12. klases, turklāt jau kopš 7. klases zina, ka vēlas uzsākt studijas LLU Meža fakultātes (MF) studiju programmā "Mežzinātne". "Es dzīvoju pie jūras, tādēļ man ir lieliska iespēja vērot gan meža veidošanās, gan mainīšanās procesus. Bet, lai par to uzzinātu vairāk, man nepieciešams studēt Meža fakultātē, kur es varēšu iegūt visas nepieciešamās zināšanas. Vidusskolā ļoti daudz man palīdzējusi skolotāja, tādējādi arī savā zinātniski pētnieciskajā darbā pētīju Latvijas savvaļas skujkokus. Esmu pārliecināta, ka, absolvējot šo studiju programmu, varēšu strādāt labi apmaksātā darbā, kā arī veidot savu karjeru nozarē, kas man tiešām interesē," stāsta topošā studente. A. M. Patāpova piebilst, ka jādara ir tas, kas patīk, kā arī jādomā par savu nākotni.  

Artūrs Sedols un Linards Zaķis bija ieradušies uz LLU Atvērto durvju dienas pasākumu arī no Dobeles 1. vidusskolas un abi jaunieši šogad absolvēs 12. klasi. Absolvējot vidusskolu, jaunieši vēlas uzsākt studijas Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes (ESAF) studiju programmā "Komercdarbība un uzņēmuma vadība". A. Sedolam jau skolas laikā interesējusi tieši komercdarbība, savukārt L. Zaķis ir pārliecināts, ka studijas ESAF palīdzēs viņam nākotnē izveidot savu biznesu.

Šodien LLU Atvērto durvju dienu apmeklēja jaunieši no Dobeles, Ogres, Jelgavas, Talsiem, Rīgas, Tukuma, Dundagas, Ventspils, Salaspils, Bauskas, Jūrkalnes, Engures, kā arī pat no Daugavpils, Varakļāniem, Rēzeknes, Aizkraukles un Gulbenes. 

Lai arī Atvērto durvju diena LLU ir aizvadīta, ikvienam interesentam augstskolas Studiju centrā un fakultātēs, iepriekš sazinoties, ir iespēja gūt konsultācijas gan par universitātē apgūstamajām studiju programmām, gan uzņemšanas noteikumiem, studiju procesu, sadzīves apstākļiem un brīvā laika pavadīšanas iespējām Jelgavā.

Pievienots 10/10/2018