Pārlekt uz galveno saturu

Jelgavas pilī notiks tradicionālā Ziemassvētku balle

Attēla autors: No LLU arhīva

Sestdien, 15. decembrī, plkst. 20.00 pēc gada pārtraukuma, kas saistīts ar Jelgavas pils atjaunošanas darbiem, lielākajā baroka pilī Baltijā atkal norisināsies gaidītā Ziemassvētku balle.

Jelgavas pils Ziemassvētku balle ir gadskārtēja Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) tradīcija un ik gadu pulcina viesus uz brīnišķīgas mūzikas, deju un notikumu pielietu nakti jau vairāk nekā 30 gadus.

Balle tiks atklāta atjaunotajā LLU Aulā ar polonēzi, universitātes rektores Irinas Pilveres uzrunu un lielās egles iedegšanu. Uzrunai sekos plaši pazīstamo operas solistu – soprāna Sonoras Vaices un tenora Raimonda Bramaņa– dziedājums balles orķestra pavadījumā. Tāpat vakara laikā balles dalībnieki varēs dzirdēt arī solistu Aijas Vītoliņas un Ivara Jercuma dziedājumus.

Par vakara skanīgumu un noskaņu rūpēsies vairāk nekā 80 mūziķu un mākslinieku. Ziemassvētku ballē varēs izvēlēties dejot pēc noskaņojuma pie kāda no sešām mūzikas grupām vai koncertzālē baudīt emocionāli un mākslinieciski piesātināto divu stundu ilgo koncertprogrammu.

Neatņemama Jelgavas pils Ziemassvētku balles sastāvdaļa ir Jelgavas bigbends mākslinieciskā vadītāja un diriģenta Raita Ašmaņa vadībā, kas arī šogad priecēs ar balles mūziku visas nakts garumā, tostarp atklās balli ar Vīnes valsi. Dejotgribētājiem būs iespēja izkustēties gan pie klasiskās balles mūzikas, gan arī izdejoties grupas “Lauku Muzikanti“ atskaņotajos ritmos.

Dejot būs iespējams ne tikai Aulā, bet arī Vītņu kāpņu vestibilā, kur skanēs mūzikas kokteilis sirdij un kājām ar Latvijā un pasaulē iecienītiem hītiem visām gaumēm grupas „Džentlmeņu Špagats” skanējumā. Dejas, kā ierasts, notiks arī publikas iemīļotajā Spoguļzālē, kur spēlēs atraktīvais Ēriks Palkavnieks un muzikālā apvienība „A pie mums Jelgavā”, bet cituviet tikpat jautrās deju improvizācijās iesaistīs ansamblis „Tandēms trijatā”.

Ar kamerkoncertiem pils koncertzālē uzstāsies vijoles virtuozs Raimonds Ozols un mūziķis Raimonds Macats, operas solisti Sonora Vaice un Raimonds Bramanis, akordeona virtuoze Inita Āboliņa, kā arī iemīļotākās Ziemassvētku dziesmas un korāļus varēs klausīties LLU sieviešu kora „Liepa” izpildījumā.

Atjaunotajā Sudraba zālē darbosies hercoga salons, kur intīmā gaisotnē pie galdiņiem varēs baudīt klavieru, saksofona un perkusiju mūziku dueta „Baltais un melnais“ izpildījumā. Būs arī dažādas mazas svētku izklaides – loterijas, atrakcijas, laimes liešana, radošas meistardarbnīcas –, un darbosies foto salons. Viesu priekam uzstāsies augstas klases Eiropas sarīkojumu deju dejotāji Marts Puniņš un Dana Jākabsone.

Ieeja tikai vakartērpos: kungiem – smokings vai tumšs uzvalks, dāmām –  vakarkleita. Ieeja ballē 15. decembrī no plkst. 19.30.

Jelgavas pils Ziemassvētku balles ieejas kartes cena vienai personai 35 eiro. Ieejas kartes pieejamas iepriekšpārdošanā Biļešu paradīzes kasēs (arī Jelgavas kultūras namā). Jelgavas pilī ieejas kartes var iegādāties (darba dienās no plkst. 9.00 līdz 16.30) no 12. novembra. Kolektīvu pieteikumi, kā arī biļešu rezervācija, zvanot pa tālruni 26498504. Lūgums ņemt vērā, ka ieejas karšu daudzums ir ierobežots!

Balles programma pieejama šeit.

P.S. LLU darbinieki un studenti par biļešu cenām tiks informēti atsevišķi.

 

Jelgavas pils Ziemassvētku balles organizatore,

LLU Studentu kluba vadītāja
Anita Prūse
26498504

 

Pievienots 07/12/2018