Pārlekt uz galveno saturu

Lepojamies! LF students Didzis Melderis iegūst X Faktora skatītāju simpātiju balvu un augsto 4. vietu

Mērķtiecība ir vārds, kas vislabāk raksturo Didzi Melderi no Madonas. To vēlā 9. decembra vakarā atzina pasaulē populārā dziedātāju konkursa „X Faktors” žūrija un apliecināt var ikviens TV3 skatītājs, kurš sekoja līdzi konkursa norisei TV ekrānos kopš septembra. Puisis, kurš konkursa sākumā vairākkārtēji ar lepnumu atzina, ka ir LLU Lauksaimniecības fakultātes students, pierādīja, ka studijas nav šķērslis arī citu mērķu sasniegšanai.

Kā Didzis atklājis TV tiešraidēs, ceļš līdz X Faktora skatuvei nav bijis taisns. Pirmais mēģinājums jau noticis pagājušajā gadā, kad izturējis reģionālās atlases un TV atlašu pirmo kārtu, bet diemžēl nav ticis tālāk par tā saukto „krēslu izaicinājumu” jeb otro kārtu. Toties šogad viņš, sacenšoties ar vairāk kā 100 TV atlašu pretendentiem, iekļuva 12 labāko vidū.

Pārliecinoši iegūstot skatītāju atbalstu un ne reizi nenokļūstot vismazāk balsu ieguvušo konkursantu vidū, Didzis Melderis piedalījās visās TV tiešraidēs, dziedot gan latviešu komponistu radītas dziesmas, gan ārvalstu mūziķu repertuāru.

Lai gan līdz konkursa finālam pietrūka ļoti maz, pusfinālā iegūtā 4. vieta un vairākas skatītāju simpātiju balvas ļoti spēcīgu dziedātāju konkurencē ir pierādījums tam, ka Didzis mūziķu pasaulē nav nonācis nejauši un no tās nepazudīs.

Didža mentors, mūziķis Reinis Sējāns pēc pusfināla rezultātu paziņošanas atzina: „Labi, ka Tev šis ir beidzies. Tev ir jāiet tālāk!” Tādējādi norādot, ka mūzikā jaunajam dziedātājam gaidāmi jauni mērķi un izaicinājumi, kas viņam būs pa spēkam.

Toties mēs, LLU, sveicam Didzi ar muzikālajiem panākumiem un gaidām studijās, jo semestra beigas un sesija, līdzīgi kā ikvienam studentam, jau ir pavisam tuvu.

Pievienots 10/12/2018