Pārlekt uz galveno saturu

LLU piedāvā sagatavošanas kursus vidusskolēniem

Attēla autors: Artis Lapa

Ratus taisi ziemā, bet ragavas – vasarā! Lai palīdzētu vidusskolas izlaidumu klašu skolēniem sagatavoties studijām augstākās izglītības iestādēs rudenī, Latvijas Lauksaimniecības universitāte (LLU) Jelgavā no 23. janvāra piedāvā kursus fizikā, ķīmijā un bioloģijā.

Fizikas, ķīmijas un bioloģijas priekšmetu apguve visbiežāk ir viens no lielākajiem izaicinājumiem skolēniem, jo dabas, fizikālo un ķīmisko procesu iepazīšana un izpratne nav viegla. Taču tieši šīs zināšanas paver plašas iespējas studijām biozinātnēs un  inženierzinātnēs augstākās izglītības līmenī, kurās sagatavotie speciālisti ir pieprasīti darba tirgū.

LLU organizētie sagatavošanas kursi 12. klašu skolēniem ir lieliska iespēja nelielās grupās atkārtot zināšanas, papildināt tās un labāk sagatavoties gan eksāmeniem, gan pēc tam studijām universitātē. Turklāt zinošie un pieredzējušie mācībspēki var būt labi palīgi un atbalsts jauniešiem arī jaunākās vidusskolas klasēs.

Kursu noslēgumā būs iespēja kārtot noslēguma pārbaudījumu, kurā iegūtā atzīme, iesniedzot dokumentus uzņemšanai kādā no LLU studiju programmām, var aizstāt skolā iegūto priekšmeta gada atzīmi.

Kursi sāksies 23. janvārī un turpmāk notiks sestdienās LLU Jelgavas pilī, Lielajā ielā 2, Jelgavā. Fizikas un ķīmijas kursi plānoti paralēli no plkst. 9.30 līdz 13.00 (iespējams apgūt tikai vienu no abiem), bet bioloģija sāksies plkst. 13.00 un ilgs līdz 16.30. Maksa par viena kursa apguvi 60 h apjomā ir EUR 150.

Detalizēta informācija un pieteikšanās: LLU Mūžizglītības centrs, Lielā iela 2 – 163, tālr. 63005715, 29171112; e-pasts: antra.berzina@llu.lv, www.mc.llu.lv.

LLU ir viena no vadošajām Baltijas jūras reģiona zinātnes un tehnoloģiju universitātēm ar specializāciju dabas resursu ilgtspējīgā izmantošanā sabiedrības dzīves kvalitātes paaugstināšanai. Tā piedāvā studijas plašā nozaru lokā: informācijas tehnoloģijās, inženierzinātnēs, ekonomikā, socioloģijā, menedžmentā, ainavu arhitektūrā, pārtikas tehnoloģijā, mežsaimniecībā,  zemes ierīcībā, enerģētikā, veterinārmedicīnā un lauksaimniecībā.

Atklāj un radi Jelgavā – jauniešu galvaspilsētā!

Pievienots 12/01/2016