Pārlekt uz galveno saturu

Projekta rezultāti prezentēti 24. starptautiskajā izstādē Rāmavā "Pavasaris 2016"

Attēla autors: No LLU arhīva

Starptautiskajā izstāžu centrā “Rāmava” no 7 līdz 10 aprīlim notika lauksaimniecības, mežkopības un komunālās saimniecības izstāde "Pavasaris 2016".

 

Pēc organizatoru dotajiem datiem izstādi tradicionāli apmeklē ap 12500 uzņēmēju, nozares speciālistu un ar nozari saistītu cilvēku, iegūstot jaunas idejas ikdienas darbam un citus praktiskus risinājumus. Līdz ar to šī izstāde ir labs veids kā prezentēt projektā iegūtos pētījumus, īpašu uzmanību pievēršot pētījuma virzienam ˗ Kailgraudu auzu, miežu un tritikāles novērtējums dažādās audzēšanas vietās.

Izstādes ietvaros projekta aktivitātes tika prezentētas LLU stendā, kurā tika parādīti galvenie pētījumā iekļautie graudaugi un stāstīts par jaunumiem kailgraudu un tritikāles izpētē. Interesentiem tika piedāvāta iespēja nogaršot diedzētās graudaugu pārslas.

Izstādes otrajā dienā notika seminārs Inovācijas graudaugu audzēšanā un izmantošanā”, kurā Agroresursu un ekonomikas institūta vadošā pētniece Arta Kronberga stāstīja par pirmajiem pētījumu rezultātiem kailgraudu auzu, miežu un tritikāles novērtējumam dažādās audzēšanas vietās, īpaši uzsverot šo graudaugu priekšrocības.

Prezentācijas otrajā daļā LLU vadošā pētniece Z. Krūma prezentēja pārējas projekta aktivitātes – diedzēšanas ietekmi uz graudu kvalitāti, jauno brokastu pārslu tehnoloģiju izstrādi un pētījumus par jauno graudu produktu glikēmisko indeksu.

Pielikums Izmērs
Rāmavas prezentācija 3.81 MB
Pievienots 01/06/2016