Pārlekt uz galveno saturu

Starptautiskā badmintona turnīra dalībnieki viesosies LLU un iepazīs studiju iespējas Jelgavā

No 2. līdz 5. jūnijam Jelgavā notiks starptautisks badmintona turnīrs “Yonex Latvia International 2016”, kas ir lielākais badmintona notikums Latvijā. 4. jūnijā plkst. 13.00 visi turnīra dalībnieki tiek aicināti vizītē uz Jelgavas pili, lai iepazītos ar LLU piedāvātajām iespējām.

LLU studējošajiem badmintons kā viens no sporta veidiem tiek piedāvāts obligātajās sporta nodarbībās, kā arī papildus treniņos. Par to interesējas arī Erasmus+ studenti, kas Jelgavā studē vienu semestri. Ņemot vērā, ka badmintona spēlēšana attīsta spēju ātri pieņemt lēmumus, reaģēt uz apkārt notiekošo un stiprina izlēmību, tā ir lieliska iespēja jauniešiem, kas studiju laikā vēlas iegūt gan zināšanas profesionālajā jomā, gan attīstīt sevi kā personību.

“Tā kā turnīrā piedalīsies nepilni divi simti dažādu valstu jaunieši, esam pagodināti uzņemt tik lielu starptautisku delegāciju. Šī tikšanās būs iespēja popularizēt LLU starptautiskajā vidē un parādīt, ka Jelgavā tiek piedāvātas studijas angļu valodā un augstāko izglītību var iegūt jebkuras valsts pārstāvji. Tāpat studiju laikā iespējams nodarboties ar badmintona treniņiem,” stāsta Starptautiskās sadarbības centra vadītājs Voldemārs Bariss.

Badmintona turnīrs “Yonex Latvia International 2016” Jelgavas Sporta hallē notiks četru dienu garumā. Ceturtdien, 2.jūnijā, paredzētas kvalifikācijas sacensības, 3.jūnijā notiks 1/16 fināli un 1/8 fināli, 4.jūnijā no rīta plānoti 1/4 fināli, bet vakarā – 1/2 fināli, savukārt 5.jūnijā notiks visas piecas finālspēles. Jelgavas badmintona turnīrā, tāpat kā olimpiskajās spēlēs, tiks izcīnīti pieci medaļu komplekti – vīriešu un sieviešu vienspēlēs, kā arī vīriešu, sieviešu un jauktajās dubultspēlēs.

Šogad šim turnīram ir pieteikts rekordliels dalībnieku skaits – 187 badmintona spēlētāji no 18 valstīm. Tādējādi Jelgavā jūnija sākumā ieradīsies lielas badmintonistu delegācijas no Islandes, Somijas, Norvēģijas, Francijas, Itālijas, Polijas, Krievijas, Baltkrievijas, Ukrainas, kā arī Lietuvas un Igaunijas. Dažus sportistus uz Latvijas turnīru ir deleģējusi arī Beļģija, Čehija, Anglija, Spānija, Šveice un pat Pakistāna. No Latvijas turnīra piedalīsies 28 badmintona spēlētāji.

Plašāk par Pasaules reitinga badmintona turnīru “Yonex Latvia International” lasiet http://www.yli.lv

Pievienots 01/06/2016