Pārlekt uz galveno saturu

Jaunie lauksaimniecības nozares speciālisti saņem diplomu

Attēla autors: No LLU arhīva

22. jūnijā Jelgavas pils Aulā notika Lauksaimniecības fakultātes izlaidums. Aulā bija pulcējušies mācībspēki, absolventi un liels pulks ar viesiem, kuri vēlējās sumināt un dalīties priekā ar jaunajiem speciālistiem.

Šogad Lauksaimniecības fakultāti absolvē 77 studenti, no tiem pamatstudiju programmu "Lauksaimniecība” absolvē 57 jaunie speciālisti, bet maģistratūras studiju programmas – 20 studenti.

Pamatstudiju programmai "Lauksaimniecība” ir četri studiju virzieni, tai skaitā, kvalifikāciju agronoms ar specializāciju laukkopībā šogad ieguva 19 jaunie laukkopības speciālisti. No tiem īpaši jāatzīmē Artūrs Katamadze, kurš ir Latvijas Agronomu biedrības stipendiāts. Savukārt kvalifikāciju agronoms ar specializāciju dārzkopībā ieguvuši pieci studenti. Programmu "Lauksaimniecība” ar kvalifikāciju ciltslietu zootehniķis absolvējuši 15 studenti, bet kvalifikāciju lauksaimniecības uzņēmuma vadītājs ieguva 18 jaunie vadītāji.

2015./2016. studiju gads bija veiksmīgs Dairim Ozoliņam, kurš absolvēja akadēmisko bakalaura studiju programmu “Lauksaimniecības inženierzinātne” un saņēma Senāta stipendiju, bet Agita Medne absolvēja bakalaura studiju programmu “Lauksaimniecība” un visus četrus studiju gadus saņēma Ērikas un Artūra Gerhardu stipendiju, kā arī ir ieguvusi Latvijas Agronomu biedrības Jāņa Ausekļa balvu.

Profesionālās izglītības maģistra studiju programmu "Lauksaimniecība” absolvējuši pieci jaunie lauksaimniecības speciālisti, bet akadēmiskās izglītības maģistra studiju programmu "Lauksaimniecība” – 15 absolventi.

Latvijas Lauksaimniecības universitātē jūnijs ir ražas laiks, jo jaunos nozares speciālistu palaiž plašajā pasaulē un Lauksaimniecības fakultātes dekāne Zinta Gaile savā svētku uzrunā sacīja: “Pašlaik absolventi ir pakāpušies uz jauna pakāpiena, bet ar to nekas nebeidzas, vēl garš ceļš ejams gan izglītībā, gan karjerā – vēl daudz jāmācās, jāpapildina zināšanas. Lai jūsu izglītības un pilnveidošanās ceļš ar šo diplomu nebeidzas! Lauksaimniecības nozares speciālisti vienmēr daudz strādā, bet pēc tam saņem saldus augļus!”

Latvijas Lauksaimniecības universitātē vasaras izlaidumu cikls ir noslēdzies, bet absolventu dzīvē viss tikai sākas.

Pievienots 22/06/2016