Pārlekt uz galveno saturu

Aizvadīta Starptautiskā vasaras skola par ūdenstilpņu izpēti

No 10. līdz 19. jūnijam LLU notika Starptautiskā vasaras skola „W-Scape”, kuras ietvaros internacionāla studentu komanda guva padziļinātas zināšanas ūdens ainavu izpētē un to veidošanā.

Vairāk kā 20 vasaras skolas dalībnieku no Latvijas un citām valstīm nedēļas garumā izzināja Zemgales novada ūdensteces un ūdenstilpnes (Lielupe, Driksa, Zebrus ezers, Gulbju dīķis), to kultūrvēsturisko mantojumu, ūdens resursu daudzpusību un attīstības modeļus.

Turklāt četrās radošajās darbnīcās, ko vadīja pieredzējušu speciālistu komanda, dalībnieki veidoja savu redzējumu par ūdensvides vērtību no kultūrvēsturiskā, ekoloģiskā un tradicionālā viedokļa.

Līdztekus radošajām darbnīcām un izpētes vizītēm Zemgales ūdenstilpnēs notika lekcijas par ekoloģiju, biotopiem pilsētvidē un ārpus tās, biotopu saistību ar cilvēku uztveri, vietas sajūtu, vizualizēšanu un attīstību, ūdens vides vēsturi un dizainu, modelēšanu, vērtību un trūkumu identificēšanu un izmantošanu;

Vasaras skolā kopīgi ar studentiem no Latvijas strādāja jaunie vides un ainavu speciālisti no Slovākijas, Slovēnijas, Azerbaidžānas, Uzbekistānas, Gruzijas un Somijas. Līdz ar to viņiem bija unikāla iespēja izzināt Latvijas kultūru, tradīcijas un dabu.

Lekcijas un radošās darbnīcas un izpētes vizītes vadīja LLU Vides un būvzinātņu fakultātes mācībspēki Kristīne Vugule, Daiga Zigmunde un Natālija Ņitavska, kā arī Igaunijas Dzīvībaszinātņu universitātes profesors Simons Bells.

Starptautiskā vasaras skola „W-Scape” bija jau piektais LLU Mūžizglītības centra un Vides un būvzinātņu fakultātes sadarbībā veidotais studiju kurss, kura apguvē iesaistījās studenti no Latvijas un citām valstīm. Katru gadu vasaras skola tiek veltīta dažādiem ilgtspējīgas attīstības un vides izpētes aspektiem, kuru izpratne ir svarīga topošajiem ainavu arhitektiem, vides inženieriem un teritoriju plānotājiem.

Pievienots 27/06/2016