Pārlekt uz galveno saturu

LLU izcilniece Olga Frolova: "Svarīgi ir nevis visu iegaumēt, bet izprast”

Olga Frolova šogad absolvējusi Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) Vides un būvzinātņu fakultātes programmu "Vide un ūdensaimniecība” un ieguvusi profesionālo bakalaura grādu un diplomu ar izcilību. Bakalaura darba "Meliorācijas sistēmas "Priedes” pārbūves projekti Burtnieku novadā” aizstāvēšanā Olga saņēma 9 (teicami) balles.

Olgas dzīvesvieta ir Rēzekne, savas skolas gaitas uzsākusi Rēzeknes 1. Vidusskolā (tagad Rēzeknes Valsts ģimnāzija). Skolas laikā Olgas mīļākais mācību priekšmets bija matemātika.

Kā daudziem topošajiem studentiem, arī Olgai bija grūti izvēlēties, kur studēt. Olga zināja, ka inženierzinātnes ir ļoti laba izvēle, tāpēc nolēma studēt tieši šo virzienu. Olgai bija interese par vides zinātni un programma "Vide un ūdenssaimniecība”, salīdzinot ar citām programmām, likās plašāka un interesantāka. Tajā laikā Olga vēl neapzinājās, kas īsti slēpjas aiz vārdiem – ūdenssaimniecība un meliorācija. Taču tagad atklāj, ka tā bija pareizā izvēle, jo tas tiešām paticis un izraisījis interesi.

Olga par studiju procesu stāsta: "Nevaru nepieminēt garās naktis rasējot, jau sākot ar pirmo kursu - tēlotājģeometrijā, kā arī kursa darbu un projektu izstrādē. Aizraujošas un neaizmirstamas bija arī mācību prakses, jo ļāva iepazīties labāk ar kursa biedriem, kā arī kopā atpūsties, veicot lauka darbus.”

Jaunā vides inženiere atzīst, ka studiju procesā ieguvusi nopietnas teorētiskās zināšanas, kā arī prasmi domāt plašāk un vienmēr atrast nepieciešamo informāciju, jo svarīgi ir nevis visu iegaumēt, bet izprast.

Olgai nekad nav bijis mērķis iegūt "sarkano diplomu.” Viņas mērķis bija iegūt stipendiju, lai varētu vismaz daļēji sevi uzturēt, un viņai tas izdevās visus gadus.

"Lielu un mīļu paldies jāsaka mammai, ka viņa vienmēr ir mudinājusi mācīties, atbalstījusi un bijusi blakus gan grūtos, gan vieglos brīžos,” stāsta absolvente.

Olga plāno turpināt studijas maģistrantūrā uzsāktajā studiju virzienā, kā arī piedalīties vides pētījumos, lai pilnveidotu sevi un iegūtu jaunas zināšanas.

Pievienots 18/07/2016