Pārlekt uz galveno saturu

LLU izcilnieks Jānis Bērziņš: "Panākumu atslēga slēpjas prasmē klausīties"

Jānis Bērziņš šogad absolvējis LLU Tehniskās fakultātes (TF) programmu "Lietišķā enerģētika,” iegūstot profesionālo bakalaura grādu un diplomu ar izcilību. Bakalaura studiju noslēgumā aizstāvējis darbu "Optisko kabeļu izmantošana mehānisko deformāciju detektēšanai un mērīšanai.”

Jānis ir no Ozolnieku novada, Teteles, bet šobrīd dzīvo Jelgavā. Mācības sācis Jelgavas 4. pamatskolā, bet pēc 6. klases absolvēšanas iestājies Jelgavas Valsts ģimnāzijā, vidusskolā mācījies “M” klasē, kur padziļināti apguvis matemātiku un fiziku. Jānis uzskata, ka katrs skolotājs ir pelnījis pateicību, jo ikviens devis savu pienesumu, kā arī palīdzējis attīstīties.

Pēc 12. klases absolvēšanas devies uz koledžu ASV, kur sācis studijas inženierzinātnēs un pēc koledžas absolvēšanas atgriezies Latvijā. LLU izvēlējies, jo universitāte piedāvājusi interesējošu studiju programmu tepat Jelgavā – studentu galvaspilsētā, kā arī Jānis saņēma piedāvājumu spēlēt basketbolu profesionālā līmenī BK “Jelgava.”

"Studēt programmā "Lietišķā enerģētika” izvēlējos, jo interesē inženierzinātnes un tehnika, un TF piedāvā augsta līmeņa studijas. Turklāt "mehu” diploms tiek augstu vērtēts darba devēju vidū,” atzinību fakultātei velta Jānis.

"Visvairāk no studiju laika atmiņā palikusi pēdējo semestru kopības sajūta, kad kopā ar kursa biedriem viens otram palīdzējām “tikt cauri” grūtākajiem mācību posmiem. Problēmas apskatīt no citas puses un nākt klajā ar jaunām idejām, risinājumiem, ko mums mācīja un mudināja pasniedzējs Aigars Laizāns, kura nodarbībās vienmēr varēja iemācīties daudz ko jaunu gan akadēmiskās, gan dzīves gudrībās, un, protams, pasmieties. Savukārt pasniedzējs Vitālijs Osadčuks palīdzēja bakalaura darbu izstrādāt “desmitnieka” līmenī,” par saviem mācībspēkiem stāsta Jānis.

Studiju laikā Jānis ir apguvis nepieciešamās zināšanas, lai varētu veiksmīgi strādāt enerģētikas nozarē, tomēr pats būtiskākais, ko studijas ASV un LLU ir iemācījušas, ir gan konstruktīvā, gan analītiskā domāšana, prasme izteikties un pamatot savu viedokli, kā arī “dzīves skola” – ja vēlies kaut ko sasniegt, tad centies, dari un iemācies, jo tavā vietā neviens cits to nedarīs.

Jānis uzskata, ka atzīmes nav būtiskākās studiju procesā, tādēļ nevienu eksāmenu vai ieskaiti nebija labojis. Jānis stāsta: "Panākumu atslēga noteikti slēpjas prasmē klausīties, ko pasniedzēji stāsta, un spējā “paņemt” pēc iespējas vairāk viņu zināšanas un pieredzi.”

"Lielu paldies vēlos teikt bijušajai TF galvenajai speciālistei Agitai Žebrovskai, kas otrajā studiju nedēļā teica, ka man varētu izdoties iegūt “sarkano” diplomu, tad nu es tā arī izdarīju,” nepārspīlētā vieglumā stāsta jaunais enerģētiķis.

Pievienots 26/07/2016