Pārlekt uz galveno saturu

Pirmkursniek, brīvprātīgo prakse un aktivitātes jau no 22. augusta

Attēla autors: No LLU arhīva

No 22. augusta Latvijas Lauksaimniecības universitātē (LLU) norisināsies ikgadējā pirmkursnieku prakse, kuras laikā studenti sakops un iekārtos savu studiju vidi jaunajam studiju gadam, kā arī būs iespēja iepazīties ar jaunajiem studiju biedriem, un, protams, ar studentu galvaspilsētu – Jelgavu, kas daudziem studentiem kļūs par otrajām mājām turpmākos četrus gadus.

“Lai LLU un tās apkārtnē vienmēr būtu patīkama, sakopta vide, tiek ieguldīts daudzu cilvēku darbs. Taču ir svarīgs ikviena devums, tādēļ ikgadējā pirmkursnieku prakse ir lieliska iespēja kļūt par brīvprātīgo un palīdzēt sakopt studiju vidi. Ir svarīgi, ka ikviens pirmā kursa students piedalās un palīdz uzturēt kārtīgu gan Jelgavas pili, gan fakultāšu telpas un dienesta viesnīcas,” uzsver Komunikācijas un mārketinga centra vadītāja Lāsma Dobele.

Lai prakses laiks pirmkursniekiem būtu notikumiem un pārsteigumiem bagāts, LLU Studējošo pašpārvalde (SP) un fakultāšu SP ir sarūpējušas atraktīvus pasākumus, lai palīdzētu jaunajiem studentiem iejusties studentu dzīvē.

23. un 30. augustā ikviens pirmkursnieks ir aicināts uz Vides un būvzinātņu fakultātes SP rīkoto filmu vakaru, kas tapis sadarbībā ar “Tami-Tami” un “Jelgavas Krekliem.” Filmas sākumā notiks izloze, kurā būs iespēja laimēt vērtīgas un noderīgas balvas no sponsoriem “Tami-Tami,” “Jelgavas Krekliem” un LLU SP.

24. un 31. augustā jaunos studentus izklaidēs Informācijas tehnoloģiju fakultātes SP, organizējot “Izdzīvošanas špikeri” ar dažādām aktivitātēm, kas palīdzēs kļūt par īstu LLU studentu (reģistrēšanās no plkst. 16.30 līdz 17.00 Jelgavas pils pagalmā).

Savukārt 29. septembrī Pārtikas tehnoloģijas fakultātes SP aicina piedalīties orientēšanās sacensībās, kuru laikā jaunie studenti aicināti atklāt Jelgavas pilsētas valdzinājumu (reģistrēšanās no plkst. 17.30, bet sacensību sākums – plkst. 18.00).

SP vadītājs Gvido Bērziņš uzskata, ka prakse ir lielisks veids pirms studiju procesa ar SP pasākumu starpniecību iepazīt un iegūt jaunus draugus, un veidot jaunas attiecības, kas noderēs visu studiju laiku un turpmākajā dzīvē.

Pirmkursniek, seko  un uzzini par notikumiem LLU, kā arī par prakses piedzīvojumiem sociālajos tīklos (Facebook, Twitter, Instagram un Snapchat), un dalies ar bildēm un/vai video par praksē piedzīvoto!

 

Pievienots 19/08/2016