Pārlekt uz galveno saturu

Pirmā Jelgavas pedagogu tikšanās pirms jaunā gada sākuma notika Jelgavas pilī

Trešdien, 24. augustā, LLU Aulā notika ikgadējā pedagogu augusta sanāksme, kurā pulcējās Jelgavas pedagogi, kā arī Jelgavas novada un Ozolnieku novada izglītības vadītāji.

Sanāksmes laikā pedagogus un izglītības pārstāvjus uzrunāja Jelgavas izglītības pārvaldes vadītāja Gunta Auza, Jelgavas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš, kā arī Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) Komunikācijas un mārketinga centra vadītāja Lāsma Dobele.

Jelgavas novada domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš prezentēja Jelgavu kā nacionālas nozīmes attīstības centru, kā arī iepazīstināja ar nākotnes skatījumu, akcentējot izglītības pilnveidošanas un pedagogu motivācijas nozīmi.  A. Rāviņš uzsvēra: ”Svarīgi ir vērst uzmanību uz rezultātiem, ikvienam ir jāsaprot, kur mēs ejam un kādos virzienos mums ir jāstrādā, lai mērķis tiktu sasniegts. Svarīgi, lai mūsu skolēni būtu darbspējīgi darba tirgū, jo mūsdienās vislielākā cīņa ir par prasmīgu, zinošu, radošu un gudru cilvēku.”

Lai skolēni būtu zinoši un mērķtiecīgi, īpaša nozīme ir izglītības turpināšanai un skolu un augstskolas sadarbībai. Uzrunājot klātesošos, LLU Komunikācijas un mārketinga centra vadītāja Lāsma Dobele uzsvēra: “Mums ir stabila augstskola, kas īsteno 62 augstākās izglītības studiju programmas 14 studiju virzienos, kā arī ir atzīta speciālistu vidū. Jaunieši, kas izvēlas mūsu augstskolu, ir pieprasīti darba tirgū, jo šeit tiek piedāvātas unikālas studiju programmas.” Viņa arī iepazīstināja ar iespējām, kādas LLU piedāvā skolēniem, lai viņu turpmākā karjeras izvēle būtu pārdomāta.

Jelgavas izglītības pārvaldes vadītāja Gunta Auza visiem pedagogiem novēlēja: “Turieties pie nākotnes plāniem un mērķiem, un lai ikdienas izglītības ceļš ir bagāts, radošs un veiksmīgs!”

Pēc sanāksmes visiem pedagogiem bija iespēja iepazīties ar LLU fakultātēm un Jelgavas pili, dodoties ekskursijās.

Pievienots 24/08/2016