Pārlekt uz galveno saturu

LLU pirmkursnieku badmintona turnīrā piedalās 43 dalībnieki

Attēla autors: No LLU arhīva

2016.gada 19.septembrī notika ikgadējais LLU pirmkursnieku badmintona turnīrs vīriešu un sieviešu vienspēlēs. Šogad turnīrā piedalījās rekordliels dalībnieku skaits – 43, tai skaitā 25 vīrieši un 18 sievietes. Pārstāvētas bija 7 no 8 LLU fakultātēm.

LLU pirmkursnieku badmintona kopvērtējums sieviešu un vīriešu vienspēlēs.

Turnīra dalībnieku skaits bija teju divas reizes lielāks nekā pirms gada, kad pirmkursnieku turnīrā piedalījās 24 dalībnieki, tai skaitā 19 sievietes un 5 vīrieši. Šogad priecēja arī tas, ka badmintona turnīrā vīriešu bija vairāk nekā sievietes.

Vīriešu vienspēļu turnīrā pirmo vietu pārliecinoši izcīnīja Informācijas tehnoloģiju fakultātes students Toms Teteris, nezaudējot nevienu setu. 2.vietā Elvis Čukurs (Meža fakultāte), 3.vietā Dāvis Vēveris (Pārtikas tehnoloģijas fakultāte).

Sieviešu vienspēļu turnīrā 1.vietā Evija Spalva (Vides un būvzinātņu fakultāte), 2.vietā Gunda Āboliņa (Pārtikas tehnoloģijas fakultāte), 3.vietā Laura Some (Vides un būvzinātņu fakultāte).

Turnīra rezultāti ir iekļauti arī LLU pirmkursnieku sacensību kopvērtējumā. Vīriešu turnīrā 1.vietu izcīnīja Informācijas tehnoloģiju fakultāte, 2.vietā Meža fakultāte, 3.vietā Pārtikas tehnoloģijas fakultāte. Sieviešu ieskaitē 1.vieta Vides un būvzinātņu fakultāte, 2.vieta Pārtikas tehnoloģijas fakultāte, 3.vieta Meža fakultāte.

Pirmkursnieku turnīrā tika spēlētas tikai vienspēles, jo studentiem vēl nav tādas prasmes badmintonā, lai varētu spēlēt arī dubultspēles. Taču LLU Universiādē, kas notiks pavasarī, tiks spēlētas arī dubultspēles.

LLU Sporta centrā badmintons arī šajā sezonā būs no visbiežāk spēlētajām sporta spēlēm, jo nedēļas laikā badmintona nodarbības būs 6 reizes nedēļā:
– Pirmdienās 16:30-18:00 (studentiem bezmaksas)
– Trešdienās 08:30-10:00 (1,50 eiro)
– Trešdienās 16:30-18:00 (studentiem bezmaksas)
– Ceturtdienās 16:00-17:30 (studentiem bezmaksas)
– Piektdienās 08:30-10:00 (1,50 eiro)
– Svētdienās 11:00-13:00 (1,50 eiro)

LLU Sporta centrā ir 5 badmintona laukumi, tai skaitā 3 dubultspēļu laukumi un 2 vienspēļu laukumi.

LLU Sporta centra rīcībā ir 16 “Yonex” badmintona raketes, ar kurām ikdienā spēlē LLU studenti,. Šīs raketes varēs izmēģināt arī svētdienas publikās badmintona nodarbības laikā. Šīs 16 badmintona raketes, kā arī 4 badmintona tīklus un 4×6 badmintona bumbiņas šī gada 7.septembrī pirmās badmintona nodarbības laikā LLU Sporta centra direktoram Jānim Vītolam pasniedza Jelgavā dzīvojošais Latvijas badmintona federācijas ģenerālsekretārs Kristians Rozenvalds. Šādus Pasaules badmintona federācijas skolu programmas “Shuttle time” badmintona komplektus Latvijas badmintona federācija šogad izplata Latvijas mācību iestādēs, tādējādi mudinot audzēkņus spēlēt badmintonu.

Pievienots 20/09/2016