Pārlekt uz galveno saturu

Šogad ātrākie stafetē "... pa Jelgavu kāds students klīst" bija ESAF pirmkursnieki

21. septembra vakarā jau ceturto reizi norisinājās stafetes skrējiens "... pa Jelgavu kāds students klīst", kurā šogad piedalījās sešu fakultāšu pirmkursnieku komandas.

Pirmkursnieku komandas 3 puišu un 3 meiteņu sastāvā sacentās veiklībā un katrs veica 150 m garu stafetes posmu, šķērsojot Pasta salas un Mītavas tiltus un finišējot pie strūklakas "Jelgavas students". Arī šogad neatņemamas stafetes dalībnieku "aprīkojuma" sastāvdaļas bija studenta žakete, lietussargs un grāmatu saišķis, kuri katram dalībniekam bija jānodod nākamajam dalībniekam stafetes kontrolpunktos.

Uzvarētāju laurus pirmo reizi plūca Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes (ESAF) pirmkursnieku komanda, kuras sastāvā startēja Gatis Sprūds, Kārlis Lapiņš, Raivo Pipars, Melānija Līva Cielava, Dinija Vanžika un Elvita Prokofjeva. Savukārt godpilno otro vietu izcīnīja Lauksaimniecības fakultātes pārstāvji - Elīza Ilze Malceniece, Jānis Logins, Undīne Paipala, Linards Jansons, Sandra Suļjo un Guntis Kļaviņš. Bet trešajā vietā līdzīgi kā pagājušajā gadā atkal ierindojās Vides un būvzinātņu fakultātes pirmkursnieki Artūrs Budreika, Rolands Šakals, Armands Lauva, Sanija Ozola, Elīna Bērziņa un Ilze Buceniece.

Pieticīgāku sniegumu rādīja pagājušā gada uzvarētāji – Meža fakultātes komanda, kas finišēja kā ceturtie, un Pārtikas tehnoloģijas un Tehniskās fakultātes komandas, kas stafetē ieguva attiecīgi 5. un 6. vietu. Sacensībās nepiedalījās Veterinārmedicīnas un Informācijas tehnoloģiju fakultāšu pirmkursnieki.

Pirmkursnieku skrējiens "…pa Jelgavu kāds students klīst" pirmo reizi tika organizēts 2013. gada 18. septembrī par godu LLU 150 gadu jubilejai. Skrējienā piedalās visu fakultāšu pirmkursnieki, veidojot fakultāšu komandas. Skrējiena ideja veidota, iedvesmojoties no skulptūras "Jelgavas students", kuru tēlnieks Kārlis Īle atainojis ar žaketi, lietussargu un grāmatu rokās.

Pievienots 21/09/2016