Pārlekt uz galveno saturu

Ar vieslekciju ESAF sākas akcija "Iepazīsti Latviju! Iepazīsti RAIM!"

26. septembrī LLU Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātē notika Valsts reģionālās attīstības aģentūras (VRAA) lekcija "Kur atrodami visdetalizētākie dati par Latvijas novadiem?", kuru vadīja VRAA Vecākais statistiķis Jānis Bruņenieks.

Lekcija notika VRAA organizētās akcijas “Iepazīsti Latviju! Iepazīsti RAIM!” ietvaros, kuras mērķis ir popularizēt sociālekonomiskās informācijas portālu www.RAIM.gov.lv. Tajā piedalījās ESAF pamatstudiju programmu “Ekonomika” un “Komercdarbība un uzņēmumu vadība” studējošie.

“Reģionālās attīstības indikatoru modulis (RAIM) ļauj iegūt plašu un dažādu informāciju. Šeit vienkopus ir apkopota informācija no dažādiem avotiem: Centrālās statistikas pārvaldes, Valsts ieņēmumu dienesta, Valsts kases, Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras, Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes, Nodarbinātības valsts aģentūras, no dažādām ministrijām, Latvijas Valsts ceļiem,  Lauku atbalsta dienesta utt.  RAIM mērķis ir nodrošināt informācijas pieejamību gan speciālistiem, gan investoriem, gan visiem interesentiem, tajā skaitā studentiem, pētniekiem, zinātniskajām institūcijām,” stāsta ESAF profesore Modrīte Pelše. 

Viņa arī atklāj, ka RAIM ir labs palīgs studentiem rakstot kursa darbus un studiju projektus, referātus, sagatavojot mājas darbus studiju procesā un, protams, ir labs palīgs studiju noslēgumu darbu izstrādes procesā ne tikai Reģionālās attīstības un pārvaldes programmu studentiem, bet ik vienam, kuram svarīgi ir dati darbā par Latviju, tās reģioniem vai atsevišķām pašvaldībām. Statistiķis J.Bruņenieks studentiem demonstrēja, tās iespējas, ko sniedz RAIM.

Akcija "Iepazīsti Latviju! Iepazīsti RAIM!" norisināsies Latvijas augstskolās 2016./2017. mācību gada laikā, un to organizē VRAA. Akcijas mērķis ir popularizēt portālu www.RAIM.gov.lv, iepazīstinot studentus ar pieejamās informācijas apjomu, tās strukturēšanas un atlases iespējām sociālekonomiskās informācijas portālā.

Akcijas ietvaros lekcijas notiks arī Latvijas Universitātē un Rīgas Tehniskajā universitātē.

Pievienots 26/09/2016