Pārlekt uz galveno saturu

“Zemgale/LLU” atkārtoti pieveic HK “Prizma”.

Attēla autors: No LLU arhīva

2016. gada 24. septembrī, Jelgavas ledus hallē notika otrā savstarpējā Latvijas hokeja Virslīgas čempionāta spēle starp HK “Zemgale/LLU” un HK “Prizma”. Jelgavnieki arī šoreiz pārspēj viesus no Rīgas ar rezultātu 6:2.

Video apskats šeit:  https://youtu.be/zSCcDI00FyU

Pirms spēles varēja paredzēt, ka HK “Prizma” centīsies revanšēties par zaudējumu pirmā savstarpējā spēlē ar HK “Zemgale/LLU”. Tieši tāpēc bija
liels pārsteigums, ka rīdzinieki uzsāka spēli lēnīgi, kas deva iespēju jelgavniekiem pārņemt spēles vadību. Cenšoties tos apturēt, HK “Prizma” sāka pelnīt noraidījumus un pirmais beidzās ar to, ka pēc Jāņa Bullīša un Olafa Aploka piespēlēm spēles rezultātu atklāja Raimonds Vilkoits – 1:0. Nākamais rīdzinieku mazākums pēc Eduarda Hugo Jansona un Riharda Paškauska piespēlēm, ļāva gūt vārtus Kristapam Namiķim – 2:0. Vienpadsmitā minūtē pēc Roberta Pētersona piespēle no zilās līnija uzmetienu uz vārtiem izdarīja aizsargs Jorens Grauds. Spēlētāju aizsegā vārtsargs Edgars Lūsiņš neredzēja ripu un tā ielidoja vārtos – 3:0. HK “Prizma” no tik straujas spēles attīstības iestājās apjukums. Spēlētāji pārstāja pildīt tos taktiskos uzdevumus, kas viņiem būtu jādara un metās visiem spēkiem aizstāvēt vārtus, kas tikai palielināja haosu, kā rezultātā pēc Raivja Kurnigina un Raimonda Vilkoita mēģinājumiem gūt vārtus, ripu vārtos ieraidīja aizsargs Jānis Bullītis – 4:0. HK “Prizma” galvenais treneris Ēriks Miļūns pieņēma lēmumu nomainīt vārtsargu Edgaru Lūsiņu, pret Nikolaju Žurkovu, kurš pagājušā sezonā stāvēja HK “Zemgale/LLU” vārtos. Tomēr vārtsargu maiņa īsti nelīdzēja, jo piecpadsmitā minūtē ātrā pretuzbrukumā, pēc Raimonda Vilkoita un Olafa Aploka piespēlēm, ar tālu metienu piektos vārtus gūst Raivis Kurnigins – 5:0.

Pēc lieliski nospēlētās pirmās trešdaļas HK “Zemgale/LLU” ļāva sev atslābināties un to nekavējoties izmantoja HK “Prizma” spēlētāji. Ceturtā trešdaļas minūtē 33 sekunžu laikā viņi izveido divus ātrus pretuzbrukumus un atgūst divas ripas. No sākuma to izdarija Ēriks Bisenieks, bet tad Sergejs Piskunovs – 5:2. Ņemot vērā, ka spēles iniciatīva pilnībā pārgāja HK “Prizma” pusē, tad jelgavniekiem nācās saņemties un pielikt milzīgas pūles, lai aizstāvētu savus vārtus, kuros vaiga sviedros cīnījās vārtsargs Reinis Petkus.

Pēc pārtraukuma HK “Zemgale/LLU” atgrieza sev pārliecību savos spēkos, tikai mainīja savu taktiku, pārejot no totāla hokeja uz uzvaras nosargāšanas taktiku. Spēle līdz ar to pārsvarā notika vidējā laukuma daļā, kurā jelgavnieki kavēja visus HK “Prizma” centienus gūt vārtu. Izvēlētā taktika darbojās un pat divas minūtes līdz spēles beigām ļāva Olafam Aplokam aizsūtīt ātrā pretuzbrukumā Raivi Kurnigina. Izejot viens pret vienu ar vārtsargu Nikolaju Žurkovu, viņš nenominstinājās un ieraidīja ripu bijušā komandas biedra vārtos, nostiprinot HK “Zemgale/LLU” uzvaru – 6:2.

Pievienots 26/09/2016