Pārlekt uz galveno saturu

LLU noslēdz sadarbības līgumu ar aitkopības uzņēmumu Lietuvā

27. septembrī LLU tika noslēgts sadarbības līgums ar Lietuvas Valsts uzņēmumu "Šeduvos avininkystė", kura darbības mērķis ir aizsargāt un attīstīt genofonda Lietuvas Melngalves šķirnes aitas. Līgumu parakstīja LLU rektore Irina Pilvere un Lietuvas uzņēmuma direktors Rimantas Kairys.

Noslēgtais līgums paredz dalīties pieredzē un zināšanās par aitkopības nozari. Jaunais sadarbības uzņēmums "Šeduvos avininkystė" turpmāk piedāvās LLU ciltslietu zootehnikas studiju virziena studentiem un mācībspēkiem ekskursijas, lai iepazīstinātu ar uzņēmuma darbību un vaislas teķu pārbaudi pēc pēcnācēju kvalitātes, prakses vietas studentiem un sadarbību pētniecībā par dažādu šķirņu aitu nobarošanu.

Savukārt LLU mācībspēki un pētnieki sniegs konsultācijas aitkopībā, tai skaitā ciltsdarba organizēšanā un vaislas teķu kvalitātes pārbaudē, kā arī pētniecisko nolūkos iesaistīsies teķu kontrolnobarošanas procesā, iegūto rezultātu analīzē un zinātnisko publikāciju sagatavošanā.

"Šeduvos avininkystė" darbojas saskaņā ar izstrādāto ciltsdarba programmu, nodarbojas ar tīršķirnes aitu audzēšanu, izveidotas saskaņā ar ciltsrakstiem četras teķu līnijas, kā arī pastāvīgi uzlabo un palielina aitu ganāmpulkus ar augstproduktīvu vaislas materiālu. Uzņēmums uztur ciešas saites ne tikai ar Lietuvas zinātniekiem un praktiķiem, bet arī ar ārvalstu pētniekiem un aitkopības eksperti no Vācijas, Polijas, Latvijas, Igaunijas, Moldovas, Krievijas, Francijas.

 

Pievienots 29/09/2016