Pārlekt uz galveno saturu

Pirmkursnieku sacensību uzvarētāju kausi tiks Meža un Lauksaimniecības fakultātēm

Attēla autors: No LLU arhīva

Līdz ar pirmo mēnesi pavisam jaunā statusā, Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) pirmo kursu studenti noskaidrojuši, kuras fakultātes šoruden papildinātas ar vissportiskākajiem audzēkņiem.

Prieks par aktīvajiem jauniešiem, kuri regulāri sacensību vakaros visa septembra garumā piepildīja LLU sporta kompleksus. Piemēram, pirmo reizi turnīra vēsturē, futbola sacensībās sievietēm, pārstāvētas tika visas astoņas LLU fakultātes! Savukārt vīriešu futbola turnīrā, neapskaužami rudenīgos un drēgnos laika apstākļos, no lietus nenobijās un savas fakultātes godu aizstāvēt ieradās sešas komandas.

Lai kļūtu par sacensību uzvarētājiem kopvērtējumā, jauniešiem bija jācīnās par lielāko punktu ražu astoņos dažādos sporta veidos vīru konkurencē, bet dāmas labākās noskaidroja sacenšoties septiņās disciplīnās. Jau pēc pirmo rezultātu noskaidrošanas, situācija kopvērtējumā intriģējoši, ievirzījās līdz šim neierastās sliedēs. Vīriešu sacensībās, ierastie favorīti, Meža fakultātes (MF) studenti pēc aizvadītiem četriem sporta veidiem, tabulā ierindojās vien ceturtajā pozīcijā, bet, veicot teicamu spurtu septembra otrajā pusē, finišā nonāca kā pirmie, par nieka tiesu apsteidzot Vides un būvzinātņu fakultātes studentus (52 punkti pret 51). Par trešo vietu kopvērtējumā parūpējās Lauksaimniecības fakultātes (LF) pārstāvji. Iekrādami 44 punktus, lauksaimnieki atkārtoja 2014. gada sasniegumu. Kaut arī palikuši tūlīt aiz goda pjedestāla, lepni par savu vietu kopvērtējumā var būt arī Pārtikas tehnoloģijas fakultātes (PTF) pirmkursnieki, jo ierasti PTF varējusi dižoties ar augstām vietām sieviešu konkurencē, bet šoruden arī puiši nodemonstrējuši, ka var būt labs spēku papildinājums fakultāšu sporta cīņās LLU Universiādē, kura šogad sāksies 5. oktobrī ar vieglatlētikas sacensībām Zemgales Olimpiskā centra stadionā.

Sieviešu sacensībās uz vadības grožiem nekavējoties pieteicās Lauksaimniecības fakultātes jaunās studentes, kuras gala iznākumā parūpējās par lauksaimnieku pēdējo gadu lielāko panākumu LLU sporta dzīvē – uzvarot turnīru ar vērā ņemamu pārsvaru pār tuvākajām sekotājām! Sīvākās LF pretinieces izrādījās PTF studentes, kurām pārliecinoši otrs lielākais punktu kopskaits, bet godalgoto trijnieku noslēdz Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes studentes, kuras, pateicoties uzvarai galda tenisa turnīrā, uz ceturto vietu tabulā atbīdīja MF.

Kausu pasniegšana godalgoto vietu ieguvējiem notiks Azemitologa svētku pasākuma ietvaros, 3. oktobrī.

Kopvērtējuma tabula vīriešu konkurencē:

1.

Meža fakultāte

52

2.

Vides un būvzinātņu fakultāte

51

3.

Lauksaimniecības fakultāte

44

4.

Pārtikas tehnoloģijas fakultāte

39

5.

Tehniskā fakultāte

36

6.

Informācijas tehnoloģiju fakultāte

27

7.

Veterinārmedicīnas fakultāte

13

8.

Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultāte

9

Kopvērtējuma tabula sieviešu konkurencē:

1.

Lauksaimniecības fakultāte

46

2.

Pārtikas tehnoloģijas fakultāte

40

3.

Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultāte

37

4.

Meža fakultāte

35

5.

Vides un būvzinātņu fakultāte

25

6.

Veterinārmedicīnas fakultāte

22

7.

Informācijas tehnoloģiju fakultāte

12

8.

Tehniskā fakultāte

3

 

Pievienots 01/10/2016