Pārlekt uz galveno saturu

Liepājā notiks jauno start-up pasākums "Startup Weekend Liepāja"

Attēla autors: No LLU arhīva

No 18. līdz 20.novembrim Liepājā notiks vērienīgs starptautiskais pasākums "StartUp Weekend Liepaja", kurā 54 stundu laikā tiks mēģināts izveidot jaunus tehnoloģiju uzņēmumus.

Pasākumā piedalīsies uzņēmēji, ideju autori, kā arī tie, kas vēlas iesaistīties kāda start-up darbībā. Divas labākās idejas sacentīsies "Global StartUp Battle" ar citu "StartUp Weekend" uzvarētājiem.

Pasākuma programma sākas piektdienas vakarā ar autoru ideju “pitčosanu” jeb prezentēšanu, un pēc tam tiks izvēlētas desmit labākās idejas. Nākamās dienas pasākums turpināsies ar ideju testēšanu, biznesa modeļa attīstību un produkta pamata prototipa radīšanu, kā arī praktiskiem semināriem un atbalstu no pieredzējušiem mentoriem. Startup Weekend programma noslēgsies svētdienas vakarā ar komandas darba rezultātu prezentāciju žūrijai.

Vidēji 50% Startup Weekend Liepāja mērķauditorijas ir saistīti ar informācijas tehnoloģijām (programmatūras izstrādātāji, web dizaineri u.c.), un pārējie 50% saistīti ar uzņēmējdarbību un vadīšanu (uzņēmēji, mārketinga un finanšu vadītāji, produktu vadītāji u.c.).

Globāla aptauja liecina, ka 29% Startup Weekend dalībnieku pasaulē apmeklē pasākumu sava kontaktu tīkla paplašināšanai, 20% vēlas attīstīt, veidot produktu un 13% vēlas uzzināt, kā izveidot jaunu biznesu.

Aptuveni 80% no komandu dalībniekiem plāno turpināt strādāt pie pasākuma laikā izveidotā jaunuzņēmuma arī pēc nedēļas nogales pasākuma beigām.

"Startup Weekend" organizēšanā palīdz Liepājas pašvaldība, Attīstības finanšu institūcija ‘Altum’ un ‘ASV vēstniecība Latvijā.

"Startup Weekend Liepaja" ir unikāls projekts, jo uz to iespējams atnākt tikai ar iedvesmu un entuziasmu, bet aiziet ar jau izveidoto startup uzņēmuma komandu. Pasākums notiks trīs dienas – laikā no 18. līdz 20. novembrim Andreja Pumpura ielā 5, Liepājā.

Reģistrācija un pasākuma programma – http://liepaja.up.co/events/9997

Startup Weekend Liepaja


 

Pievienots 14/10/2016