Pārlekt uz galveno saturu

LLU Informatīvo dienu apmeklē ap 200 interesentu

Attēla autors: No LLU arhīva

Jelgavas pilī 14. oktobrī notika Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) Informatīvā diena, kuras laikā interesenti tikās ar fakultāšu mācībspēkiem, studentiem un absolventiem un uzzināja noderīgu informāciju par studiju programmām un studiju procesu augstskolā kopumā.

"Daudzi skolēni vēl nav izlēmuši par konkrētu studiju programmu, kuru vēlas apgūt. Galvenokārt interese bija par obligātajiem un papildu centralizētajiem eksāmeniem, iestājpārbaudījumiem, fakultātes un pasniedzēju prasībām un specifisko studiju kursu sarežģītību. Daudzi jaunieši interesējās par prakses iespējām studiju laikā, jo tā studentiem bieži vien ir pirmā darba vieta izvēlētajā specialitātē. Vairāki esošie studenti interesējās arī par maģistra studijām, jo vēlas savas studijas turpināt Latvijas Lauksaimniecības universitātē,” stāsta Komunikācijas un mārketinga centra vadītāja Lāsma Dobele. Kopumā LLU Informatīvo dienu apmeklēja gandrīz 200 interesenti, lielākā daļa no Jelgavas, t.sk. vislielākais skaits no Jelgavas Tehnoloģiju vidusskolas un Jelgavas Valsts ģimnāzijas, kuri pasākumu apmeklēja Karjeras nedēļas ietvaros. Taču bija ieradušies interesenti arī no Valmieras, Talsiem, Aizputes un citām Latvijas pilsētām.

Interesenti apmeklēja fakultāšu informatīvās lekcijas, kurās varēja iegūt vispārēju priekšstatu par studiju saturu, izmaiņām studiju procesā, karjeras iespējām un absolventu veiksmes stāstiem. Vislielākā interese bija par studiju iespējām Tehniskajā fakultātē, uz fakultātes prezentāciju bija ieradušies 101 studenti, no kuriem daudzi interesējās par jauno studiju programmu “Dizains un amatniecība,” kura tiek realizēta tikai no šī studiju gada.

Topošie studenti pārbaudīja savas zināšanas un erudīciju arī par universitāti un studiju procesu, piedaloties viktorīnā. Savukārt tie skolēni, kuri vēl nebija pārliecināti par savas nākamās profesijas izvēli, pildīja izklaidējošu interaktīvo spēli, lai atklātu, kurā fakultātē viņiem studijas ir vispiemērotākās (atklajsevi.llu.lv).

 

Pievienots 14/10/2016