Pārlekt uz galveno saturu

Sesto reizi no Liepājas bez uzvaras

Attēla autors: No LLU arhīva

2016. gada 15. oktobrī, Liepājā HK “Zemgale/LLU” bija spiesta piekāpties HK “Liepāja” Latvijas hokeja Virslīgas regulārā čempionāta spēlē ar rezultātu – 2:4. Jelgavniekiem neizdevās pārņemt spēles iniciatīvu savās rokās no paša sākumā un tāpēc bija spiesti visas trešdaļas aizvadīt iedzinēju lomā. Tā jau ir sestā izbraukuma spēle uz Liepāju, kurā jelgavnieki nespēj uzvarēt HK “Liepāja” uz mājas ledus. Pēdējo reizi tas notika 2014. gada 22. novembrī, kad tagadējais HK “Zemgale/LLU” vārtsargs Reinis Petkus aizstāvēja liepājnieku vārtus, bet tagadējais HK “Liepāja” vārtsargs Toms Konrads bija jelgavnieku rindās.

 

Pirmo trešdaļu abas komandas uzsāka nesteidzīgā tempā un līdz ar to spēles gaita pārsvarā tika pavadīta laukuma vidū. Komandām nebija īpaši daudz iespēju iziet caur ciešu aizsardzību. Nelielu pārsvaru ieguva HK “Zemgale/LLU”, kad liepājnieki bija spiesti spēlēt mazākumā. Tomēr šo iespēju jelgavnieki nerealizēja. HK “Liepāja” savukārt pēc mazākuma kāpināja spēles tempu un tas viņiem atļāva uzspiest savu spēles ritumu, kas ļāva uzbrucējam Martinam Lavrovam četrpadsmitā minūtē gūt vārtus – 0:1. Jelgavnieki, nonākot iedzinējos, nespēja palielināt spēles tempu un tāpēc pārsvarā bija spiesti aizsargāties. Situāciju apgrūtināja vēl viens nopelnītājs noraidījums, kuru par laimi izdevās izturēt nezaudējot vārtus.

Otrā trešdaļā HK “Zemgale/LLU” atguva ripas kontroli un bija vadībā veidojot bīstamus uzbrukums. Ripa gan nevēlējās lidot liepājnieku vārtos un tas deva iespēju HK “Liepāja” veidot ātros pretuzbrukumus. Astotā trešdaļas minūtē liepājnieks Kārlis Ozoliņš veiksmīgi nogādāja vārtos un palielināt rezultātu – 0:2. Jelgavnieki gan turpināja savu spiedienu un jau nedaudz vairāk nekā pēc minūtes ar metienu no zilās līnijas aizsargs Jānis Bullītis atguva vienus vārtus (rezultatīvās piespēles Reinim Švēdenbergam un Raimondam Upeniekam) – 1:2. Nākamā minūtē liepājnieki aptur ātru pretuzbrukumu ar noteikumu pārkāpumu, kas ļauj HK “Zemgale/LLU” uzbrucējam Niklavam Birovam vairākumā izlīdzināt spēles rezultātu – 2:2 (rezultatīvās piespēles Artūram Ozolam un Valentīnam Feoktistovam). Šķita, ka trešdaļa beigsies ar neizšķirtu rezultātu, bet 30 sekundes līdz tās beigām bez pieskatīšanas atstāts Māris Diļevka izvirzīja HK “Liepāja” vadībā ar rezultātu – 2:3.

Trešo trešdaļu HK “Zemgale/LLU” uzsāka ar ofensīvu, bet mistisku apstākļu dēļ nespēja no tā gūt labumu. Atgriežoties savā aizsardzības zonā, neveiksmīgi krīt spēlētāji un pie vārtiem nokļūst trīs HK “Liepāja” uzbrucēji, kas apspēlē divus palikušos aizsargus un Māris Diļevka gūst ceturtos vārtus – 2:4. Iespējams pārliecības vai fizisko spēku trūkums HK “Zemgale/LLU” neļāva izlīdzināt spēles rezultātu, jo atlikušajā trešdaļas laikā HK “Liepāja” nopelnīja četrus noraidījumus un vienu reizi spēlēja trijatā pret pieciem jelgavniekiem. Tā jau ir sestā reize Latvijas Virslīgas hokeja čempionāta spēlēs, kad HK “Zemgale/LLU” atgriežas no Liepājas bez uzvaras un tas liek cerēt, ka nākamajā spēlē šī skarbā tradīcija tiks lauzta.

Pievienots 16/10/2016