Pārlekt uz galveno saturu

Lepojamies! Konkursa “Sējējs” laureāte – LLU profesore Baiba Rivža

14. oktobrī LLU Aulā zemkopības ministrs Jānis Dūklavs sveica konkursa “Sējējs – 2016” laureātus un veicināšanas balvu ieguvējus. Viņu vidū arī LLU zinātnieces Baiba Rivža un Lolita Tomsone un absolvents Jānis Grasbergs.

Konkursa “Sējējs 2016” veicināšanas balvas un diplomus astoņās nominācijās šogad saņēma 13 konkursa dalībnieki visās konkursa grupās, klātesot Valsts prezidentam Raimondam Vējonim un ministru prezidentam Mārim Kučinskim.

Konkursa nominācijā “Zinātne lauku attīstībai” par laureāti atzīta Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) viceprezidente, LZA akadēmiķe, LLU profesore, dr. hab. oec. Baiba Rivža, pateicoties zinātniskajam darbam un pētniecisko projektu kopumam lauku attīstībai (2015.-2016. gadā). Veicināšanas balvu šajā nominācijā saņēma LLU Pārtikas tehnoloģijas fakultātes vadošā pētniece Lolita Tomsone.

Savukārt LLU Lauksaimniecības fakultātes absolvents Jānis Grasbergs ieguva laureāta diplomu nominācijā “Jaunais veiksmīgais zemnieks”, kurš saimnieko Kocēnu novada zemnieku saimniecībā “Zilūži”.

Kā apbalvošanas brīdī atzina laureāti B. Rivža un J. Grasbergs, īpašs lepnums ir par iespēju saņemt augsto apbalvojumu vietā, kur paši saņēmuši pirmo augstākās izglītības diplomu – savā Alma mater sirdī Jelgavas pils Aulā.

Konkursa "Sējējs” apbalvojumu pasniegšana kļuvusi par vienu no nozīmīgākajiem lauksaimnieku pasākumiem, bet laureāta nosaukums "Sējējs” – par priekšzīmīga darba apliecinājuma zīmi. Šogad tas notika jau 23. reizi un kopumā šajos gados konkursā piedalījušies vairāk kā 1500 dalībnieku.

Pievienots 17/10/2016